Limburská syrová nátierka

Limburská syrová nátierka

Tento recept je variáciou na tradičnú nemeckú pivnú nátierku Obatzda, kde syrečky nahradili syr hermelínového typu.

Ingrediencie

  • 200 g syra Limburger (možno použiť aj Romadur)
  • 200 g taveného syra (Maratónec, Veselá krava a podobné)
  • 40 g masla
  • 2 a pol lyžičky sladkej papriky (najlepšie maďarskej)
  • 2 lyžičky mletej rasce
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 80 ml pivného špeciálu (napríklad tmavé alebo pšeničné pivo)
  • 40 g cibule
  • malý zväzok pažítky

Postup

  • Syry a maslo vyberieme z chladničky, nakrájame na malé kúsky a necháme odležať pri izbovej teplote.
  • Potom ich preložíme do misky a pridáme papriku, rascu, korenie, soľ, pivo (začneme dvoma lyžicami) as pomocou vidličky dôkladne prepojíme a prehniteme.
  • Zvyšné pivo postupne pridávame, kým nedosiahneme konzistenciu podľa svojich predstáv.
  • Misku zakryjeme potravinovou fóliou a necháme v chladničke tri hodiny tuhnúť.
  • Misku z chladničky vytiahneme tesne pred podávaním. Nakrájame cibuľu na jemno av site ju prepláchneme pod vodou a osušíme utierkou.
  • Pažítku nasekáme najemno, 2 čajové lyžičky vmiešame spolu s cibuľou do hotovej nátierky, zvyšok použijeme na posypanie.
Obatzda - bavorská nátierka zo syrečkov na váš stôl.
Zdroj: recipesfromeurope.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.