Tento recept je variáciou na tradičnú nemeckú pivnú nátierku Obatzda, kde syrečky nahradili syr hermelínového typu.
Ingrediencie
- 200 g syra Limburger (možno použiť aj Romadur)
- 200 g taveného syra (Maratónec, Veselá krava a podobné)
- 40 g masla
- 2 a pol lyžičky sladkej papriky (najlepšie maďarskej)
- 2 lyžičky mletej rasce
- soľ a korenie podľa chuti
- 80 ml pivného špeciálu (napríklad tmavé alebo pšeničné pivo)
- 40 g cibule
- malý zväzok pažítky
Postup
- Syry a maslo vyberieme z chladničky, nakrájame na malé kúsky a necháme odležať pri izbovej teplote.
- Potom ich preložíme do misky a pridáme papriku, rascu, korenie, soľ, pivo (začneme dvoma lyžicami) as pomocou vidličky dôkladne prepojíme a prehniteme.
- Zvyšné pivo postupne pridávame, kým nedosiahneme konzistenciu podľa svojich predstáv.
- Misku zakryjeme potravinovou fóliou a necháme v chladničke tri hodiny tuhnúť.
- Misku z chladničky vytiahneme tesne pred podávaním. Nakrájame cibuľu na jemno av site ju prepláchneme pod vodou a osušíme utierkou.
- Pažítku nasekáme najemno, 2 čajové lyžičky vmiešame spolu s cibuľou do hotovej nátierky, zvyšok použijeme na posypanie.