Domáci vegetariánsky fondán

Domáci vegetariánsky fondán

Tento recept na domácu vegetariánsku poťahovaciu hmotu je bez želatíny. Tento ľahký recept namiesto želatíny používa agar, ktorý je rastlinného pôvodu. Okrem toho je táto zdobiaca hmota tiež vegánska, bezvaječná a bez mliečnych výrobkov a možno ju použiť na pokrytie tort, sušienok alebo cupcakov pre niekoho kto žije týmto životným štýlom.

Čo budeme potrebovať

  1. 60 ml vody
  2. 2 lyžice agarového prášku
  3. 120 ml kukuričného sirupu
  4. 45 g kokosového masla
  5. 1 ½ lyžice oleja
  6. 700 g práškového cukru
  7. Lyžička vanilkového extraktu
  8. Lyžička prášku tylózy (zmesi na pusinky viď TIP receptu č. 1)
  9. Lyžička soli

Postup

  1. Pripravíme si misku s 300 g práškového cukru
  2. Uprostred vytvoríme jamku pripravenú pre našu agarovú zmes
  3. Agar rozpustíme vo vode – necháme 5 minút odstáť
  4. Zmes bude mať hustú želatínovú konzistenciu
  5. Do namočeného agaru pridáme kukuričný sirup
  6. Zmes umiestnime na platňu a zapneme ju na stredne nízku teplotu
  7. Priebežne miešame, kým sa úplne nerozpustí
  8. Teplotu udržujeme na strednú vysokú, inak sa voda odparí
  9. Pokiaľ bude zmes hustá, pridáme niekoľko lyžíc vody
  10. Keď sa agar rozpustí, pridáme olej a dobre premiešame
  11. Ešte teplú a tekutú zmes ihneď nalejeme do misy s práškovým cukrom
  12. Dobre premiešame, pridáme zmes na pusinky a prehniteme
  13. Na miesenie používame kokosový olej
  14. Chceme, aby fondánová hmota bola poddajná, ale nie lepivá, ani nechceme, aby bola tuhá
  15. Hmotu rozdelíme na dve (alebo viac) porcií a vložíme do vrecka na zips
  16. Vrecká na zips umiestnime do plastovej nádoby, aby sme zabránili jeho vysychaniu
  17. Umiestnime ho do chladničky, kde ho necháme pár hodín alebo cez noc oddýchnuť
  18. Potom fondán necháme ohriať na izbovú teplotu tým, že ho necháme niekoľko hodín vonku
  19. Pred samotným použitím a zdobením torty, ju dobre prehnite
  20. Hnetenie je kľúčom k získaniu hladkého tortového fondánu
  21. Pokiaľ je hmota príliš tuhá necháme ho na 5 sekúnd ohriať v mikrovlnnej rúre a potom ho fondánový list používame na zdobenie

Pre ďalšie možnosti na zdobenie vašich zákuskov sa pozrite na tie nápady na lahodné krémy a polevy.

vegetariánska verzia poťahovacej hmoty na narodeninovú tortu.
Zdroj: buddyvfoods.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.