Čo môže byť lepšie ako fondán, ktorý chutí ako marcipán a vonia po marshmallows? Tento recept na domácu zdobiacu hmotu je priam nutnou nevyhnutnosťou, keď chcete zdobiť detskú (a nielen tú) tortu. Tento jednoduchý a jednoduchý recept používa iba tri ingrediencie, ktoré vytvoria neskutočne pružnú a pritom jemnú naťahovaciu hmotu na tortu. Zdobenie torty bude hračka.
Čo budeme potrebovať
- 450 g marshmallow
- 4 lyžice masla (povoleného)
- 900 g práškového cukru
- 4 lyžice vody
- ½ lyžičky mandľového extraktu
Postup
- Veľkú misu vhodnú do mikrovlnnej rúry potrieme tenkou vrstvou masla
- Do misy vložíme marshmallow
- Celé marshmallows zalejeme vodou a vložíme do mikrovlnnej rúry
- Marshmallow si v mikrovlnnej rúre na vysokú teplotu rozpustíme
- Rozpúšťame po dobu 60 až 90 sekúnd v 30 sekundových intervaloch
- Marshmallows budú stále držať svoj tvar, aj keď sú roztavené, kým ich nepremiešame
- Preto pozor, aby sme ho neprehriali
- Pridáme asi ¾ práškového cukru, mandľový extrakt a premiešame
- Potom zmes preložíme na pracovnú plochu poprášenú práškovým cukrom
- Fondánové cesto prehniteme so zvyšným maslom a práškovým cukrom
- Mandľový fondán rozdelíme na dva kusy
- Vložíme ich do plastového vrecka so zipsom a dobre utesníme
- Hmotu na tortu vložíme do chladničky, kde ju necháme aspoň 4 hodiny, najlepšie však cez noc
- Pred použitím fondán vyberieme z chladničky a necháme ho pri izbovej teplote zmäknúť
- Keď bude zmäknutý, dôkladne ho prehnite, kým nebude pružný a potom používame podľa ľubovôle
Už viete akú tortu s fondánom potiahnete? Nie? Pozrite sa na tieto recepty na šľahačkové tortičky a garantujeme vám, že lepšiu kombináciu len tak nenájdete!