Luxusná pochúťka, ktorú jednoducho musíte ochutnať! Pečené údené mäso na sladko je úplne delikátna záležitosť, ktorú ocenia aj tí najnáročnejší hostia.
Ingrediencie
- 1 ks údeného mäsa
- 1 šálka hruškového džúsu
- 1 šálka pomarančového džúsu
- 0,5 šálky trstinového cukru
- 0,5 šálky medu
Postup
- Rúru si predhrejte na 200 °C.
- Do hlbokého pekáča nalejte hruškový a pomarančový džús (môžete pridať aj vodu), premiešajte a vložte doň údené mäso (mäso by malo byť zaliate cca do polovice).
- Pekáč prikryte alobalom a pri teplote 200 ° C ho pečte mäso do mäkka.
- Mäso počas pečenia polievajte ovocnou zmesou, v prípade potreby pridajte vodu.
- Keď je mäso dostatočne mäkké, vyberte ho z rúry a pripravte si glazúru.
- Med zmiešajte s cukrom, touto zmesou polejte mäso a nechajte ho dopiecť dozlatista (môžete použiť funkciu gril, avšak pozor na to, aby sa vám mäso nespálilo).
- Takto pripravené údené mäso podávajte s celozrnným chlebom, chrenom a nakladanými uhorkami, prípadne s rôznymi druhmi zemiakových šalátov.
Máme pre vás aj ďalšie recepty na kašu z hrachu 5x inak. Objavte klasické aj netradičné varianty!