Pečené údené v ovocnom náleve

Pečené údené v ovocnom náleve

Luxusná pochúťka, ktorú jednoducho musíte ochutnať! Pečené údené mäso na sladko je úplne delikátna záležitosť, ktorú ocenia aj tí najnáročnejší hostia.

Ingrediencie

  • 1 ks údeného mäsa
  • 1 šálka hruškového džúsu
  • 1 šálka pomarančového džúsu
  • 0,5 šálky trstinového cukru
  • 0,5 šálky medu

Postup

  1. Rúru si predhrejte na 200 °C.
  2. Do hlbokého pekáča nalejte hruškový a pomarančový džús (môžete pridať aj vodu), premiešajte a vložte doň údené mäso (mäso by malo byť zaliate cca do polovice).
  3. Pekáč prikryte alobalom a pri teplote 200 ° C ho pečte mäso do mäkka.
  4. Mäso počas pečenia polievajte ovocnou zmesou, v prípade potreby pridajte vodu.
  5. Keď je mäso dostatočne mäkké, vyberte ho z rúry a pripravte si glazúru.
  6. Med zmiešajte s cukrom, touto zmesou polejte mäso a nechajte ho dopiecť dozlatista (môžete použiť funkciu gril, avšak pozor na to, aby sa vám mäso nespálilo).
  7. Takto pripravené údené mäso podávajte s celozrnným chlebom, chrenom a nakladanými uhorkami, prípadne s rôznymi druhmi zemiakových šalátov.
Kus pečeného mäsa, pokrájaného a servírovaného na tácke s vidličkou.
www.blog.cavetools.com

Máme pre vás aj ďalšie recepty na kašu z hrachu 5x inak. Objavte klasické aj netradičné varianty!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.