Údená polievka s krúpami

Údená polievka s krúpami

Táto lahodná výdatná polievka z údeného mäsa, krúp a zeleniny je plná chuti a skvele zasýti a zahreje. Vyskúšajte ju aj vy!

INGREDIENCIA

  • 750 g údeného mäsa, môžem byť aj kosti
  • 2 bobkové listy
  • 5 guličiek čierneho korenia
  • 2 guličky nového korenia
  • 250 g krúp
  • 2 lyžice sadla
  • 1 cibuľa nakrájaná na jemno
  • 2 zemiaky olúpané a nakrájané na kocky
  • 1 mrkva nakrájaná na kocky
  • 1 petržlen nakrájaný na kocky
  • 1 lyžička majoránky
  • soľ, petržlen na ozdobu

POSTUP

  1. Údené mäso vložte do hrnca a zalejte 2 litre vody.
  2. Pridajte bobkový list, korenie, nové korenie a varíme asi hodinu.
  3. Krúpy zalejte dvojnásobkom studenej vody a nechajte ich aspoň 45 minút stáť.
  4. Potom ich uvarte podľa návodu, prepláchnite studenou vodou.
  5. V hrnci rozohrejte masť, pridajte cibuľu a nechajte ju zosklovatieť.
  6. Zalejte cez sitko vývarom z údeného mäsa, pridajte zemiaky a varte 10 minút.
  7. Pridajte zeleninu, krúpy, varte ďalších 15 minút.
  8. Medzitým nakrájajte mäso na kúsky, vložte ho do polievky, okoreňte majoránom, prípadne osoľte a ozdobte petržlenovou vňaťou.
Polievka z údeného, krúp a zeleniny servírovaná v hlbokom tanieri s vedľa položenou lyžicou.
www.simplyhappyfoodie.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.