Výborné bezlepkové jedlo, ktoré si s kľudom môžete dopriať aj počas diéty. Je jednoduché na prípravu a pritom chutné. Užite si ho!
Ingrediencie
- 900 g zemiakov
- 450 g údeného mäsa
- 100 g strúhaného Eidamu
- 3 vajcia
- 220 ml mlieka
- 100 g cibule
- 20 g oleja / ghí / masti
- soľ a korenie podľa chuti
Postup
- Zemiaky si uvarte v šupke (môžete aj deň dopredu).
- Údené si môžete tiež ešte uvariť, ale nemusíte.
- 2 z 3 vajec uvarte na tvrdo (1 nechajte surové) a po vychladnutí ich nakrájajte na kocky.
- Cibuľu nakrájajte na drobné kocky.
- Uvarené a olúpané zemiaky si cez sito nakrájajte na kocky.
- Údené mäso tiež pokrájajte na kocky.
- Nakrájané zemiaky, údené a vajíčka dajte do pekáča a jemne premiešajte.
- Cibuľu opražte na tuku a pridajte do pekáča na zmes.
- V mlieku si rozmiešajte nastrúhaný syr, 1 surové vajcia, soľ a korenie.
- Túto zmes nalejte na zvyšok ingrediencií, ktoré máte už v pekáči a jemne ich spolu premiešajte.
- Pekáč vložte do rúry na 160 ° C a pečte približne hodinu.
- Dobrú chuť!