Údené hovädzie hruďou pre začiatočníkov

Údené hovädzie hruďou pre začiatočníkov

Skúste si pripraviť vlastné údené mäso, po ktorom sa budete môcť utĺcť. S naším návodom to zvládne úplne každý!

Ingrediencie

  • 4,5 kg hovädzieho hrude bez kosti
  • 1/2 šálky trstinového cukru
  • 1/3 šálky soli
  • 1/3 šálky papriky
  • 1/3 šálky sušeného chilli
  • 1/4 šálky čierneho korenia

Postup

  1. Orežte tuk z mäsa, poriadne ho potrite zmesou korenia a rozkúrte udiareň či gril na teplotu cca 107 stupňov Celzia.
  2. Vložte mäso do udiarne a nechajte ho tam, kým vnútorná teplota mäsa nedosiahne 74 °C (asi 7 hodín).
  3. Vyberte hruďou a zabaľte ho do alobalu, potom mäso vložte späť do udiarne/grilu a nechajte ho tam, kým najhrubší koniec hrude nedosiahne teplotu 93 °C.
  4. Prepečenosť overte tak, že najtenší koniec mäsa bude mäkký.
  5. Hrudie nechajte zabalené v alobale a pred krájaním ho nechajte aspoň 45 minút odpočinúť.
  6. Podávajte a užívajte si ho!
Pokrájaný kus údeného hovädzieho.
www.saltpepperskillet.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.