Pečené guličky z hovädzieho mäsa s parmezánom

Pečené guličky z hovädzieho mäsa s parmezánom

Jedny z najlepších mäsových guličiek, ktoré ste kedy vyskúšali! To vám garantujeme. Sú jemné a úplne vynikajúce a pritom neuveriteľne jednoduché na prípravu.

Ingrediencie

  • 500 g chudého mletého hovädzieho mäsa
  • 1/2 šálky cibule, nakrájané nadrobno
  • 1/4 šálky strúhanky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 vajce
  • 1/4 šálky jemne nastrúhaného parmezánu
  • 3 polievkové lyžice kečupu
  • 1 lyžička soli
  • 1/4 lyžičky korenia
  • 1 polievková lyžica nasekanej petržlenovej vňate (alebo 1/2 lyžičky sušenej)

Postup

  1. Predhrejte rúru na 200º Celzia.
  2. Nastriekajte veľký plech na pečenie olejom v spreji.
  3. Vo veľkej mise zmiešajte cibuľu, strúhanku, cesnak, vajcia, syr, kečup, soľ, korenie a petržlenovú vňať.
  4. Pridajte mleté ​​hovädzie mäso a jemne premiešajte, kým sa všetko nespojí.
  5. Zmes neprepracovávajte.
  6. Vytvarujte 2,5 cm guličky a položte ich na pripravený plech.
  7. Pečte v predhriatej rúre 15–20 minút, alebo kým guličky nezhnednú a neprepečú sa.
  8. Dobrú chuť!
Pečené hovädzie guličky s parmezánom na plechu do rúry.
www.yummyhealthyeasy.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.