Jedny z najlepších mäsových guličiek, ktoré ste kedy vyskúšali! To vám garantujeme. Sú jemné a úplne vynikajúce a pritom neuveriteľne jednoduché na prípravu.
Ingrediencie
- 500 g chudého mletého hovädzieho mäsa
- 1/2 šálky cibule, nakrájané nadrobno
- 1/4 šálky strúhanky
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1 vajce
- 1/4 šálky jemne nastrúhaného parmezánu
- 3 polievkové lyžice kečupu
- 1 lyžička soli
- 1/4 lyžičky korenia
- 1 polievková lyžica nasekanej petržlenovej vňate (alebo 1/2 lyžičky sušenej)
Postup
- Predhrejte rúru na 200º Celzia.
- Nastriekajte veľký plech na pečenie olejom v spreji.
- Vo veľkej mise zmiešajte cibuľu, strúhanku, cesnak, vajcia, syr, kečup, soľ, korenie a petržlenovú vňať.
- Pridajte mleté hovädzie mäso a jemne premiešajte, kým sa všetko nespojí.
- Zmes neprepracovávajte.
- Vytvarujte 2,5 cm guličky a položte ich na pripravený plech.
- Pečte v predhriatej rúre 15–20 minút, alebo kým guličky nezhnednú a neprepečú sa.
- Dobrú chuť!