Čevabčiči v tureckom pita chlebe

Čevabčiči v tureckom pita chlebe

Obložená bageta domácimi mäsovými klátikami z troch druhov mäsa, kyslou smotanou a štipľavou čerstvou cibuľkou=lahodná kombinácia. A ešte lepšie je v kombinácii s domácim ajvarom, ktorý nájdete na konci zoznamu našich receptov.

Čo budeme potrebovať

  1. 680 g mletého bravčového mäsa
  2. 450 g mletého hovädzieho mäsa
  3. 230 g mletého jahňacieho mäsa
  4. Bielok
  5. 2 lyžičky korenia
  6. 2 lyžičky kajenského korenia
  7. 4 strúčiky cesnaku
  8. Lyžička soli
  9. Lyžička jedlej sódy
  10. Cibuľa (nakrájaná nadrobno)
  11. Lyžička papriky
  12. 4 ks bieleho pečiva

Postup

  1. Vo veľkej mise si zmiešame mleté hovädzie, jahňacie a bravčové mäso spoločne s bielkom
  2. Pridáme cesnak, soľ, sódu, oba korenia a papriku
  3. Všetko spoločne premiešame rukami, aby sa ingrediencie rovnomerne prepojili
  4. Z mäsovej zmesi tvarujeme hrubšie klátiky a skladáme ich na tanier
  5. Prikryjeme ich potravinárskou fóliou a preložíme na 1 hodinu do chladničky, aby sa chute rozležali
  6. Rúru si zohrejeme na 200 stupňov na režim grilu
  7. Plech si vyložíme papierom na pečenie alebo ho potrieme olejom
  8. Čevabčiči na plech vyskladáme a dáme do rúry na 30 minút piecť
  9. Hotové mäsové klátiky podávame v nami vybranom bielom pečive zasypané čerstvou cibuľou, poliate kyslou smotanou doplnené o paradajky alebo domáci ajvar
Mäsová nálož v tradičnom tureckom chlebe z kysnutého cesta.
Zdroj: likechocolate.net

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.