Obložená bageta domácimi mäsovými klátikami z troch druhov mäsa, kyslou smotanou a štipľavou čerstvou cibuľkou=lahodná kombinácia. A ešte lepšie je v kombinácii s domácim ajvarom, ktorý nájdete na konci zoznamu našich receptov.
Čo budeme potrebovať
- 680 g mletého bravčového mäsa
- 450 g mletého hovädzieho mäsa
- 230 g mletého jahňacieho mäsa
- Bielok
- 2 lyžičky korenia
- 2 lyžičky kajenského korenia
- 4 strúčiky cesnaku
- Lyžička soli
- Lyžička jedlej sódy
- Cibuľa (nakrájaná nadrobno)
- Lyžička papriky
- 4 ks bieleho pečiva
Postup
- Vo veľkej mise si zmiešame mleté hovädzie, jahňacie a bravčové mäso spoločne s bielkom
- Pridáme cesnak, soľ, sódu, oba korenia a papriku
- Všetko spoločne premiešame rukami, aby sa ingrediencie rovnomerne prepojili
- Z mäsovej zmesi tvarujeme hrubšie klátiky a skladáme ich na tanier
- Prikryjeme ich potravinárskou fóliou a preložíme na 1 hodinu do chladničky, aby sa chute rozležali
- Rúru si zohrejeme na 200 stupňov na režim grilu
- Plech si vyložíme papierom na pečenie alebo ho potrieme olejom
- Čevabčiči na plech vyskladáme a dáme do rúry na 30 minút piecť
- Hotové mäsové klátiky podávame v nami vybranom bielom pečive zasypané čerstvou cibuľou, poliate kyslou smotanou doplnené o paradajky alebo domáci ajvar