Bulharský grilovaný mäsový kebab

Bulharský grilovaný mäsový kebab

Bulharsku ho nájdete pod názvom kebapche. Sú to lahodné kebabové páriky z rôznych druhov mäsa. Nemusíte sa báť, pokiaľ doma práve nemáte dostatok hovädzieho mäsa. Tento recept na bulharskej čevabčiči môžete pripraviť výhradne z mäsa bravčového alebo jahňacieho. Jediné, čo je pre tento recept zásadné je soľ, korenie a rasca.

Čo budeme potrebovať

  1. 500 g mletého bravčového mäsa
  2. 450 g mletého hovädzieho mäsa
  3. Lyžička mletej rasce
  4. 25 ml čierneho piva
  5. Vajcia
  6. Soľ
  7. Korenie

Postup

  1. V mise zmiešame mleté bravčové a hovädzie mäso
  2. Pridáme rascu, soľ, korenie a pivo
  3. V samostatnej miske rozšľaháme vajcia, ktoré pridáme k mäsu
  4. Prísady dôkladne premiešame, kým sa spoločne neprepracujú
  5. Takto upravené mäso necháme aspoň 1 hodinu odpočívať
  6. Z masovej zmesi potom začneme tvarovať kolíky
  7. Rozpálime si panvicu s olejom na strednú teplotu a začneme postupne jednotlivé čevabčiči smažiť
  8. Špalíky opekáme z každej strany 7 minút, aby boli zo všetkých strán zlatisté
Bulharská verzia mäsových klátikov s cibuľou a pivom.
Zdroj: chasingthedonkey.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.