Bulharsku ho nájdete pod názvom kebapche. Sú to lahodné kebabové páriky z rôznych druhov mäsa. Nemusíte sa báť, pokiaľ doma práve nemáte dostatok hovädzieho mäsa. Tento recept na bulharskej čevabčiči môžete pripraviť výhradne z mäsa bravčového alebo jahňacieho. Jediné, čo je pre tento recept zásadné je soľ, korenie a rasca.
Čo budeme potrebovať
- 500 g mletého bravčového mäsa
- 450 g mletého hovädzieho mäsa
- Lyžička mletej rasce
- 25 ml čierneho piva
- Vajcia
- Soľ
- Korenie
Postup
- V mise zmiešame mleté bravčové a hovädzie mäso
- Pridáme rascu, soľ, korenie a pivo
- V samostatnej miske rozšľaháme vajcia, ktoré pridáme k mäsu
- Prísady dôkladne premiešame, kým sa spoločne neprepracujú
- Takto upravené mäso necháme aspoň 1 hodinu odpočívať
- Z masovej zmesi potom začneme tvarovať kolíky
- Rozpálime si panvicu s olejom na strednú teplotu a začneme postupne jednotlivé čevabčiči smažiť
- Špalíky opekáme z každej strany 7 minút, aby boli zo všetkých strán zlatisté