Tento recept je pravdepodobne najlepší a najjednoduchší recept na domáce mäsové páriky, ktorý poznám. Jednoduché na prípravu, neuveriteľne výdatné a chutné. Každý kto je ochutnal sa olizoval až za ušami.
Čo budeme potrebovať
- 500 g mletého hovädzieho mäsa
- 250 g mletého bravčového mäsa
- 150 g cibule
- 6 strúčikov cesnaku
- Lyžička jedlej sódy
- 3 lyžičky chilli
- 3 lyžice petržlenovej vňate (nasekané)
- Štipka korenia
- Lyžica sladkej papriky
- 2 lyžice pálivej papriky
- ½ lyžičky sladkej údené papriky
- Štipka soli
- 15 ml vody
- ¾ lyžice vegety
- 2 lyžice strúhanky
Postup
- Mleté mäso dáme do veľkej misy
- Cibuľu si nadrobno nakrájame a cesnak si nastrúhame alebo prelisujeme
- Pridáme ich do misy k mäsu
- Ďalej pridáme nasekanú petržlenovú vňať, všetky papriky, jedlú sódu, strúhanku, vodu, podravku, soľ a korenie
- Ručne prepracujeme do jednotného cesta
- Misu zakryjme potravinárskou fóliou a necháme 1 až 2 hodiny odpočívať v chladničke
- Z masovej zmesi potom tvarujeme klátiky o veľkosti 7-10 centimetrov
- Na rozpálenej panvici s olejom potom jednotlivé kolíky, za stáleho otáčania, 12-14 minút grilujeme
- Čevabčiči musia byť zlatisté a dobre prepečené