Tradičné plnené závitky z kapusty s mletým mäsom

Tradičné plnené závitky z kapusty s mletým mäsom

Čo budeme potrebovať

  1. Veľký kel kučeravý
  2. 60 g chleba (alebo toastového chleba)
  3. 400 g mletého mäsa (zmes hovädzieho a bravčového mäsa)
  4. Malá cibuľa
  5. 2 lyžičky horčice
  6. Štipka mletej sladkej papriky
  7. 2 lyžice rastlinného oleja
  8. 500 ml hovädzieho alebo kuracieho vývaru
  9. 250 ml mlieka
  10. 2 lyžice kukuričného škrobu
  11. Soľ
  12. Korenie
  13. Zemiaky (ako príloha)

Postup

  1. Do varu privedieme veľký hrniec s vodou
  2. Medzitým z kučeravky odstránime zavädnuté vonkajšie listy a opatrne
  3. Z receptu vyjde 8 závitkov, ale na jeden závitok bude treba 2-3 listy
  4. Keď sa voda varí, pridáme trochu soli a listy blanšírujte asi 2-3 minúty, kým nezvädnú
  5. Dobre ich scedíme
  6. Pred plnením ich osušíme kuchynskou papierovou utierkou
  7. Na náplň namočíme chlieb do trochy teplej vody
  8. Nakrájame si cibuľu na veľmi drobné kúsky
  9. Do misy dáme mleté ​​mäso, cibuľu, horčicu, sladkú papriku, soľ a korenie a dobre premiešame
  10. Z chleba vytlačíme prebytočnú vodu a pridáme ho k mäsovej zmesi
  11. Všetko spolu veľmi dobre premiešame
  12. Na pracovnú plochu položíme jeden veľký list z kučeravky
  13. Ak sú listy príliš malé alebo zlomené, použijeme 2 alebo 3 listy
  14. Náplň rozdelíme na 8 porcií
  15. Trochu náplne umiestnime do stredu a naspodku listu
  16. Preložíme pravú a ľavú stranu cez náplň a balíček zrolujeme
  17. Závitok umiestnime švom dole na tanier
  18. Postup opakujeme, kým nám nevznikne 8 plnených závitkov z kučeravky
  19. Vo veľkom hrnci do rúry si rozohrejeme olej
  20. Závitky zo všetkých strán opečieme, mali by byť opečené celé dozlatista
  21. Do hrnca nalejeme vývar, prikryjeme ho a privedieme do varu
  22. Teplotu znížime na minimum a kelové závitky takto varíme asi 25 minút
  23. Medzitým si uvaríme zemiaky v osolenej vode
  24. Keď sú kelové závitky uvarené, opatrne ich vyberieme z hrnca
  25. Položíme ich na tanier a udržujeme v teple
  26. Na omáčku pridáme mlieko do tekutiny, ktorá bola po varení závitkov
  27. Privedieme ju do varu
  28. Medzitým rozmiešame kukuričný škrob s trochou vody, aby vznikla pasta
  29. Za stáleho šľahania škrob pomaly nalievame do hrnca
  30. Necháme zľahka prebublávať a pridáme trochu muškátového orieška a dochutíme soľou a korením
  31. Kaderávkové závitky ihneď podávame s vareným zemiakom

Varené zemiaky je možné nahradiť akoukoľvek prílohou, tak prečo rovno neskúsiť jeden z týchto receptov na domáce krokety ! Vyskúšajte ich av obchode už ich nikdy nekúpite.

Plnené mäsové závitky v kapustovom liste s bielou omáčkou a vareným zemiakom.
Zdroj: whereismyspoon.co

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.