Vegetariánske cestoviny s parmezánom

Vegetariánske cestoviny s parmezánom

Tento krémový cestovinový pokrm s chrumkavými mandľami a dvoma druhmi syra predstavuje skvelý nápad na rýchlu večeru, ktorá je hotová za menej ako pol hodiny, čo v rušnom pracovnom týždni určite oceníte.

Čo budeme potrebovať

  1. 300 g tagliatelle
  2. 200 g kel kučeravý (nakrájané na tenké plátky)
  3. 40 g celých mandlí (opražených a nahrubo nasekaných)
  4. 4 strúčiky cesnaku (prelisovaný)
  5. 25 g petržlenu (jemne nasekané)
  6. 2 lyžice olivového oleja
  7. 90 g smotanového syra
  8. Kôra a šťava z ½ citróna
  9. 50 g Parmigiano Reggiano (jemne nastrúhané)

Postup

  1. Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale, na posledné 3 minúty k nim pridáme nakrájaný kel kučeravý
  2. Odoberieme si 50 ml vody z cestovín
  3. Všetko spoločne scedíme a hrávame do hrnca
  4. Zmiešame si mandle s polovicou cesnaku a polovicou petržlenovej vňate a dáme bokom
  5. Medzitým si na panvici rozohrejeme olej, pridáme zvyšný cesnak a restujeme 2 minúty do zmäknutia
  6. Do hrnca s cestovinami a kel kučeravým vmiešame smotanový syr, citrónovú kôru a šťavu, polovicu parmezánu, vodu z cestovín, zvyšok petržlenovej vňate a dochutíme soľou s korením
  7. Všetko spoločne premiešame a cestoviny s kučeravým podávame posypané zvyšným syrom, orechovou zmesou a kvapkou olivového oleja
Chrumkavá kapusta varené s cestovinami a podávaný so zeleninou a parmezánom.
Zdroj: donalskehan.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.