Zaúdený bôčik v záplave zeleninovej domácej salsy pokrytý rozpusteným syrom je niečo si si predstavím, keď sa povie ideálna filmová noc. Pomazánka podávaná s chrumkavými chipsmi je najlepšia keď sa konzumuje ešte za tepla, priamo z rúry.
Čo budeme potrebovať
- 500 g uvareného bôčika (nakrájaný)
- 250 g strúhaného tvrdého syra
- 3 kríkové paradajky (rozpolené a zbavené jadrovníka)
- 5 strúčikov cesnaku
- ½ cibule (nakrájané)
- Jalapeno (nakrájané)
- Hrsť koriandra (nasekaný)
- 2 lyžice limetovej šťavy
- Soľ
- Korenie
- Olivový olej
Postup
- Plech do rúry potrieme olivovým olejom
- Rozložíme naň paradajky, cesnak, cibuľu a jalapeno
- Vložím plech do rúry a zeleninu grilujeme na 200 stupňov asi 15 minút, kým nezačne hnednúť
- Dávame si pozor najmä na cesnak a jalapeno, ktoré sa môžu rýchlo spáliť
- Zeleninu vyberieme z rúry a teplotu v rúre znížime na 180 stupňov
- Zeleninovú zmes vložíme do kuchynského robota
- Pridáme limetku a koriander
- V robote zeleninu rozmixujeme do hladka a podľa chuti osolíme a okoreníme
- Do veľkej zapekacej misy potom vlejeme zeleninovú salsu a pridáme nakrájaný bôčik
- Vložíme do rúry a pečieme približne 8 minút
- Misu vyberieme z rúry, posypeme syrom a pečieme, kým sa syr nerozpustí
- Nátierku podávame ešte teplú na opečenom chlebe