Paprikáš z bravčového mäsa

Paprikáš z bravčového mäsa

Kocky šťavnatého mäsa orestujeme a potom dusíme vo vývare ochutenom paprikou, cibuľou a paprikou. Tradičná dávka kyslej smotany omáčku zahustí. Aby to bolo ešte autentickejšie, opekajte bravčové mäso a cibuľu na slaninovom tuku, ako to robia Maďari. Rýchle recepty na bravčové mäso

Čo budeme potrebovať

  1. 350 g bravčového pleca
  2. 100 g cibule
  3. 30 g masla
  4. Červená paprika
  5. Paradajka
  6. 125 g plnotučnej kyslej smotany
  7. Lyžička múky
  8. 3 lyžice sladkej maďarskej papriky
  9. ½ lyžičky rasce
  10. ½ lyžička soli
  11. ½ lyžičky čierneho korenia
  12. 75 ml vody

Postup

  1. Bravčové mäso nakrájame na väčšie kocky
  2. Osolíme, okoreníme a pridáme rascu, mäso odložíme bokom
  3. Cibuľu nastrúhame alebo nakrájame na veľmi drobné kúsky
  4. Červenú papriku nakrájame na malé kocky
  5. Paradajky zbavíme jadrovníka a nakrájame na jemné kocky
  6. Na platni začne zahrievať hrniec na strednú teplotu
  7. Pridáme maslo
  8. Keď sa maslo rozpustí, pridáme nastrúhanú cibuľu, tú opekáme 5-7 minút
  9. Do kyslej smotany zašľaháme múku a dáme bokom
  10. Do hrnca pridajte okorenené bravčové mäso a zamiešame
  11. Varíme, kým všetko bravčové nezmení farbu
  12. Hrniec zložíme z platne a pridáme papriku a miešame, aby sa ostatné prísady v hrnci paprikou obalili
  13. Pridáme na kocky nakrájanú papriku a paradajky a znovu vrátime na platňu
  14. Varíme ďalšie 3-4 minúty, aby sa paprikáš prehrial
  15. Pridáme kyslú smotanu a vodu a miešame, aby nám vznikla papriková omáčka
  16. Zľahka za stáleho miešania varíme 15-20 minút
  17. Podľa potreby pridávame vodu, pokiaľ sa nám omáčka zdá príliš hustá
Bravčové mäso v lahodnej omáčke z paprík, cibule, paradajok a ďalšej zeleniny.
Zdroj: whereismyspoon.co

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.