Rýchly a jednoduchý recept na morku na paprike z jedného hrnca. Nie je lepšia voľba, než toto jedlo, keď počas týždňa nestíhate variť. Jednak je cenovo dostupné, rýchle, chutné a ušpiníte maximálne jeden hrniec!
Čo budeme potrebovať
- Lyžica olivového oleja
- Lyžica masla
- Malá cibuľa (nakrájaná na kocky)
- Červená paprika (nakrájaná na kocky)
- 230 g šampiňónov (nakrájaných)
- 3 strúčiky cesnaku (prelisované)
- 500 g mletého morčacieho mäsa
- 2 lyžičky sladkej papriky
- 2 lyžičky rasce
- Lyžička soli
- ¼ lyžičky maďarskej červenej papriky
- 250 ml kuracieho vývaru
- 250 ml gréckeho jogurtu (alebo kyslej smotany)
- 500 g hrnčeka celozrnných cestovín
- 2 lyžice nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
- Strúhaný parmezán (nepovinné)
Postup
- Vo veľkej panvici si na oleji osmažíme cibuľu,
- Keď cibuľa ľahko zhnedne, pridáme červenú papriku a huby
- Pridáme maslo a opekáme ďalších 5 minút
- Pridajte mletú morku, cesnak, papriku, rascu a soľ a varte, kým mäso nezhnedne.
- Pridáme kurací vývar, jogurt a maďarskú červenú papriku
- Zmes v hrnci privedieme do varu
- Pridáme cestoviny a hrniec zakryjeme
- Za občasného miešania varíme 8–10 minút, pokiaľ nie sú cestoviny uvarené
- Vmiešame petržlenovú vňať a podľa chuti pridáme parmezán