Maďarský paprikáš z hovädzieho mäsa

Maďarský paprikáš z hovädzieho mäsa

Tento instantný kotlíkový hovädzí paprikáš je rýchly a jednoduchý recept, ktorý je nabitý chuťou, zasýti a určite bude hitom celej vašej rodiny! Len máločo zjednodušuje recepty tak ako Instant Pot a toto chutné jedlo nie je výnimkou.

Čo budeme potrebovať

  1. 75 g masla
  2. 100 g nakrájanej cibule
  3. 2 strúčiky cesnaku (nasekané)
  4. 1 kg hovädzieho duseného mäsa
  5. 150 g kečupu
  6. 2 lyžice worcesterskej omáčky
  7. Lyžica trstinového cukru
  8. 2 lyžičky soli
  9. 750 ml hovädzieho vývaru
  10. 2 lyžičky papriky
  11. ½ lyžičky horčice
  12. 2 lyžice múky
  13. 75 ml šálky vody

Postup

  1. Na platni si na strednú teplotu začneme zahrievať hrniec s maslom
  2. Keď je maslo rozpustené tak pridáme cibuľu
  3. Tú varíme 4 minúty, kým nie je mäkká
  4. K cibuli pridáme dusené hovädzie mäso, cesnak, kečup, worcestrovú omáčku, trstinový cukor, soľ, hovädzí vývar, papriku a horčicu
  5. Hrniec prikryjeme pokrievkou a na strednú teplotu za občasného miešania varíme asi 20 minút
  6. V malej miske si medzitým zmiešame kukuričný škrob a vodu
  7. Dobre premiešame a vlejeme do hovädzej zmesi
  8. Varte asi 5 minút, kým omáčka nezhustne
  9. Maďarský paprikáš sa podáva preliaty cez zemiakovú kašu (pozri TIP)

Recept na najlepšiu zemiakovú kašu
1 kg zemiakov (typu C)
150 ml mlieka
150 ml smotany na varenie
100 g masla
Štipka soli
Postup
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a nemočíme do studenej vody, aspoň na hodinu
Potom ich v čistej osolenej vode uvaríme do mäkka
V hrnci si ohrejeme mlieko spoločne so smotanou
Zemiaky si roztlačíme a začneme postupne za stáleho miešania pridávať ohriate mlieko so smotanou
Mixujeme, kým zemiaková kaša nemá správnu konzistenciu a textúru
Nakoniec pridáme maslo a dochutíme soľou

Pálivá maďarská omáčka z paprík a paradajok s hovädzím duseným mäsom s kašou.
Zdroj: whereizmysp o on.co

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.