Recept na domácu žemľovú knedľu

Recept na domácu žemľovú knedľu

Čo budeme potrebovať

  1. 500 g polohrubej múky
  2. 200 ml vlažnej vody
  3. 2-4 rožky
  4. 1 vajce
  5. ½ balenia instantného droždia
  6. Soľ

Postup

  1. Múku preosejeme do misy a pridáme soľ
  2. Premiešame a pridáme droždie
  3. V múke urobíme jamku a pridáme vajcia s vodou
  4. Začneme hniesť, kým nám nevznikne vláčne cesto
  5. Misu prikryjeme utierkou a cesto necháme asi 45 minút kysnúť.
  6. Potom pridáme nakrájané rožky, znova zakryjeme a necháme 15 minút odpočívať
  7. Nakysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú plochu
  8. Rozdelíme ho na niekoľko dielov a vytvarujeme šišky, ktoré znova prikryjeme a necháme odpočívať
  9. Medzitým si pripravíme hrniec s vodou, ktorú začneme variť
  10. Knedle vkladáme do vody az každej strany ich varíme 15-20 minút
  11. Teplé domáce knedle podávame k tomuto receptu na paprikáš
Luxusné domáce knedle z kysnutého cesta.
Zdroj: mission-food.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.