Šalát rumcajs na chlebíčky

Šalát rumcajs na chlebíčky

Ak ste fanúšikmi skôr ostrejšej kuchyne, tak neváhajte a dochuťte si svoje chlebíčky týmto pálivým šalátom. Navrch si ich ozdobte podľa svojej ľubovôle, napríklad pikantnou klobásou alebo chilli práškom.

Čo budeme potrebovať

Na šalát

  1. 400 g šunkovej salámy
  2. 100 g mrkvy
  3. 50 g šalotky
  4. 100 g zeleru
  5. 100 g kyslých uhoriek
  6. 15 g feferónik
  7. 150 g majonézy
  8. 50 g horčica
  9. Lyžica octu (alebo náleve z uhoriek)
  10. Lyžica nálevu z feferónok
  11. 10 g cukru
  12. Lyžička worcesterskej omáčky
  13. Štipka korenia
  14. Štipka soli

Na ozdobu

  1. Tvrdý syr
  2. Plesnivý syr (hermelín)
  3. Čabajku
  4. Vajíčko
  5. Baranie rohy
  6. Veka

Postup

  1. Mrkva spoločne s zelerom si uvaríme vo vriacej osolenej vode
  2. Keď je zelenina uvarená, necháme ju vychladnúť a potom ju nakrájame na kocky
  3. Šunkovú salámu si nakrájame na tenké kolieska
  4. K šunkovej saláme pridáme nadrobno nakrájané kyslé uhorky, šalotku a feferónky
  5. Pridáme worcesterskou omáčkou, ocot a nálev
  6. Premiešame a dochutíme majonézou, horčicou, soľou, korením a cukrom
  7. Všetko spoločne zamiešame a ochutnáme, pokiaľ nám v recepte niečo chýba, tak rumcajs šalát dochutíme podľa seba
  8. Jednotlivé plátky veky potom natrieme pikantným šalátom a ozdobíme podľa vlastnej chuti a fantázie
Pikantný tradičný majonézový šalát na mäkké veci ozdobený zeleninou, salámou a syrom.
Zdroj: ceskatelevize.cz

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.