Pečený ostriež na pomarančoch so šošovkou

Pečený ostriež na pomarančoch so šošovkou

Oživte si svoje jedlá uprostred náročného týždňa touto nízkokalorickou večerou z rýb, ktorá bude pripravená za menej ako pol hodiny!

Čo budeme potrebovať

  • 2 veľké filety z nílskeho ostrieža
  • Kôra a šťava z ½ pomaranča
  • 2 lyžičky medu
  • 2 lyžičky horčice
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 250 g predvarenej šošovky
  • 100 g žeruchy
  • Petržlen (nasekaná)
  • Kôpor (nasekaný)

Postup

  • Rúru si rozohrejeme na 200 stupňov
  • Každý filet z nílskeho ostrieža položíme kožou dole na väčšie štvorce alobalu (tak aby sa do nich neskôr ostriež dal jednoducho zabaliť)
  • V miske si zmiešame pomarančovú kôru, med, horčicu, lyžicu olivového oleja a korenie
  • Koreniacou zmesou pokvapkáme rybie filety
  • Strany alobalu preložíme hore a stočíme ich okraji k sebe, aby sme vytvorili balíčky
  • Balíčky položíme na plech na pečenie a vložíme do rúry
  • V rúre pečieme 10 minút, kým nebude ryba prepečená a pri stlačení nožom sa nerozpadne
  • Šošovku si v hrnci na miernu teplotu prehrejeme
  • Potom do nej primiešame pomarančovú šťavu, zvyšný olej, žeruchu, bylinky, soľ a korenie
  • Šošovku rozdelíme na 2 taniere a na každý položíme filet z upečeného ostrieža v rúre
  • Prípadne ho ešte pokvapkáme vypečenou šťavou a ihneď podávame

Vyskúšajte tento recept s ostriežom aj s iným šalátom. Vychutnajte si ho napríklad s týmto šalátom z jarnej zeleninky alebo týmito cestovinovými šalátkami . Nebudete ľutovať!

Šťavnatá ryba na ľahkom šalátku zo šošovky a ďalšie zeleninky.
Zdroj: jessicagavin.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.