Zavarený ajvar z cukety

Zavarený ajvar z cukety

Ak nie ste fanúšikom baklažánu, nevadí, tento recept na srbskú omáčku, baklažán úplne vynecháva. Pochutnajte si na kombinácii sladkej papriky a cukety. Čerešničkou na torte tohto receptu je, že si ho môžete zavariť a uchovať tak na neskoršiu konzumáciu.

Čo budeme potrebovať

  1. 1 kg cukety
  2. 1 kg červenej papriky
  3. 1,5 liter vody
  4. 50 ml octu
  5. Korenie
  6. 30 ml oleja
  7. Cibuľa (nadrobno nakrájaná)
  8. Cesnak podľa chuti

Postup

  1. Cuketu a papriky umyjeme, očistíme a nakrájame na kocky
  2. Vo veľkom hrnci začneme variť vodu
  3. Pridáme ocot a premiešame
  4. Vložíme papriku a cuketu
  5. Zeleninu varíme asi 15 minút
  6. Scedíme a uvarenú zeleninu dáme do kuchynského robota
  7. Zeleninu rozmixujeme
  8. Do hrnca vrátime ajvar a hrniec umiestnime späť na platňu
  9. Pridáme olej, cibuľu, cesnak, korenie a soľ
  10. Zmes varíme asi pol hodiny
  11. Medzitým si ohrejeme zaváracie poháre
  12. Horúci ajvar nalejeme do horúcich pohárov, hrdlo pohárov utrieme a uzavrieme viečkom
  13. Poháre obrátime dnom nahor a necháme ich vychladnúť
  14. Takto zavarený ajvar nám vydrží až jeden rok
Najlepšia zavarená srbská omáčka z pečenej papriky a cukety.
Zdroj: herrgruenkocht.de

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.