Raňajky po macedónsku s ajvarom

Raňajky po macedónsku s ajvarom

Nádherné rustikálne jedlo pripravené s pečenými vajcami v ochutenej omáčke z pečenej červenej papriky. Macedónska Shakshuka je ideálne raňajkové jedlo pripravené na jednej panvici, ktoré nasýti aj hladný dav.

Čo budeme potrebovať

  1. 2 lyžice rastlinného oleja
  2. Cibuľa (jemne nakrájaná)
  3. 2 strúčiky cesnaku (prelisovaný)
  4. Lyžička lístkov čerstvého tymiánu
  5. Lyžička sušeného tymiánu
  6. 700 g domáceho ajvaru (vyberte si z receptov uvedených vyššie)
  7. Soľ
  8. Korenie
  9. 150 gramov rozdrobené fety
  10. 5 vajec

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 200 stupňov
  2. Medzitým si rozpálime panvicu na stredne vysokú teplotu
  3. Na rozohriatu panvicu pridáme olej
  4. Do rozpáleného oleja vhodíme cibuľu a opekáme ju 2 minúty, kým nezmäkne
  5. Pridáme cesnak a varím ďalších 20 sekúnd
  6. Pridáme doma vyrobený ajvar a všetko spoločne premiešame
  7. Dochutíme soľou a korením
  8. Vmiešame 75 g rozdrobenej fety
  9. Za stáleho miešania varíme 8 minút
  10. Panvicu odstránime z platne
  11. Ochutnáme a poprípade ešte dochutíme soľou a korením
  12. Lyžicou urobíme v omáčke 4 až 5 jamiek
  13. Do každej jamky pridáme vajcia
  14. Celú zmes vložíme do rúry a pečieme 12 až 14 minút, kým sa vajcia neupečú
  15. Vyberieme z rúry a necháme 5 minút oddýchnuť
  16. Shakshuku ozdobíme zostávajúcou fetou a petržlenovou vňaťou
Macedónske raňajky z ajvaru, vajec a zeleniny.
Zdroj: alwaysorderdessert.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.