Nádherné rustikálne jedlo pripravené s pečenými vajcami v ochutenej omáčke z pečenej červenej papriky. Macedónska Shakshuka je ideálne raňajkové jedlo pripravené na jednej panvici, ktoré nasýti aj hladný dav.
Čo budeme potrebovať
- 2 lyžice rastlinného oleja
- Cibuľa (jemne nakrájaná)
- 2 strúčiky cesnaku (prelisovaný)
- Lyžička lístkov čerstvého tymiánu
- Lyžička sušeného tymiánu
- 700 g domáceho ajvaru (vyberte si z receptov uvedených vyššie)
- Soľ
- Korenie
- 150 gramov rozdrobené fety
- 5 vajec
Postup
- Rúru predhrejeme na 200 stupňov
- Medzitým si rozpálime panvicu na stredne vysokú teplotu
- Na rozohriatu panvicu pridáme olej
- Do rozpáleného oleja vhodíme cibuľu a opekáme ju 2 minúty, kým nezmäkne
- Pridáme cesnak a varím ďalších 20 sekúnd
- Pridáme doma vyrobený ajvar a všetko spoločne premiešame
- Dochutíme soľou a korením
- Vmiešame 75 g rozdrobenej fety
- Za stáleho miešania varíme 8 minút
- Panvicu odstránime z platne
- Ochutnáme a poprípade ešte dochutíme soľou a korením
- Lyžicou urobíme v omáčke 4 až 5 jamiek
- Do každej jamky pridáme vajcia
- Celú zmes vložíme do rúry a pečieme 12 až 14 minút, kým sa vajcia neupečú
- Vyberieme z rúry a necháme 5 minút oddýchnuť
- Shakshuku ozdobíme zostávajúcou fetou a petržlenovou vňaťou