Jahňacie mäso s ajvarovou omáčkou

Jahňacie mäso s ajvarovou omáčkou

Najlepšie však chutí ajvar s mäsom. Niet pochýb o tom, že sa táto omáčka najlepšie hodí k mäsitým pokrmom, najmä k jahňaciemu mäsu. Preto tento recept musíte vyskúšať aj u vás doma!

Čo budeme potrebovať

  1. 300 g jahňacieho stehna (nakrájané na kocky)
  2. 200 g bielych fazule (z konzervy)
  3. 100 g zelených fazuliek
  4. 20 g petržlenu
  5. Strúčik cesnaku
  6. Cuketa
  7. Cibuľa
  8. 20 gramov masla
  9. Soľ
  10. Korenie
  11. Ajvar ((vyberte si z receptov uvedených vyššie)

Postup

  1. Vo veľkej nepriľnavej panvici rozohrejeme olej na vysokú teplotu
  2. Pridajte jahňacie mäso a opekáme asi 4 až 5 minút z každej strany, kým nie je prepečené
  3. Vyberieme ho z panvice a preložíme ho do misy, ktorú prikryjeme, aby mäso zostalo teplé
  4. Medzitým rozohrejeme na vysokú teplotu olej v panvici
  5. Pridáme cibuľu a zvyšný cesnak
  6. Varíme a miešame asi 1 minútu
  7. Vhodíme fazuľu a varíme ďalšie 2 minúty
  8. Pridáme cuketu a maslo
  9. Pokračujeme vo varení asi 2 minúty, potom pridáme ajvar a všetko necháme spoločne prevariť
  10. Jahňacie mäso podávame s cuketovou zmesou, ozdobené petržlenovou vňaťou
Jahňacie mäso pečené v oleji a zmiešame s paprikovou omáčkou.
Zdroj: delish.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.