Zapečené špecle so syrom a cibuľou

Zapečené špecle so syrom a cibuľou

Lahodné zapečené syrové cestoviny s karamelizovanou cibuľkou. Tento recept na vaječné rezance miluje každý bez rozdielu veku. Vyskúšajte namiesto ementálu pridať svoj obľúbený syr, napríklad výrazný čedar alebo to namiešajte pol na pol a ochuťte si tento pokrm podľa svojho gusta!

Čo budeme potrebovať

  1. 300 g špeclí
  2. Cibuľa (nakrájaná na plátky)
  3. 180 g syra ementál
  4. 4 lyžice zmäknutého masla
  5. Soľ
  6. Korenie

Postup

  1. Rúru si predhrejeme na 200 stupňov
  2. V hrnci s vriacou osolenou vodou si uvaríme vaječné rezance podľa návodu na obale (alebo vyskúšajte recept na domáci špecle uvedený v poslednom článku tohto textu!)
  3. Medzitým si nakrájame cibuľu na tenké plátky
  4. Na strednom teplotu si rozohrejeme maslo a pridáme nakrájanú cibuľu
  5. Podľa chuti osolíme a okoreníme a za častého miešania varíme, kým cibuľa ľahko neskaramelizuje
  6. Keď je cibuľa hotová, stiahneme ju z platne a odložíme nabok
  7. Do zapekacej misy pridáme rezance, uvarenú cibuľu a ¾ syra
  8. V zapekacej mise premiešame všetky ingrediencie, aby sa spojili, a navrch nasypeme zvyšok syra
  9. Vložíme do rúry a pečieme na 200 stupňov po dobu 25-30 minút, kým sa syr neroztaví a nebude bublať
  10. Špecle vyberieme, necháme ich 10 minút odpočinúť a potom podávame
Zapečené nemecké vaječné rezance s cibuľou a syrom.
Zdroj: orangelolls.com

Kapusta všeobecne je vitamínovou bombou! Preto sa po hlave vrhnite na ďalšie pokrmy s kapustou. Vychutnajte si ho napríklad v poľovníckom guláši s kuracím mäsom a klobásou!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.