Lahodné zapečené syrové cestoviny s karamelizovanou cibuľkou. Tento recept na vaječné rezance miluje každý bez rozdielu veku. Vyskúšajte namiesto ementálu pridať svoj obľúbený syr, napríklad výrazný čedar alebo to namiešajte pol na pol a ochuťte si tento pokrm podľa svojho gusta!
Čo budeme potrebovať
- 300 g špeclí
- Cibuľa (nakrájaná na plátky)
- 180 g syra ementál
- 4 lyžice zmäknutého masla
- Soľ
- Korenie
Postup
- Rúru si predhrejeme na 200 stupňov
- V hrnci s vriacou osolenou vodou si uvaríme vaječné rezance podľa návodu na obale (alebo vyskúšajte recept na domáci špecle uvedený v poslednom článku tohto textu!)
- Medzitým si nakrájame cibuľu na tenké plátky
- Na strednom teplotu si rozohrejeme maslo a pridáme nakrájanú cibuľu
- Podľa chuti osolíme a okoreníme a za častého miešania varíme, kým cibuľa ľahko neskaramelizuje
- Keď je cibuľa hotová, stiahneme ju z platne a odložíme nabok
- Do zapekacej misy pridáme rezance, uvarenú cibuľu a ¾ syra
- V zapekacej mise premiešame všetky ingrediencie, aby sa spojili, a navrch nasypeme zvyšok syra
- Vložíme do rúry a pečieme na 200 stupňov po dobu 25-30 minút, kým sa syr neroztaví a nebude bublať
- Špecle vyberieme, necháme ich 10 minút odpočinúť a potom podávame
Kapusta všeobecne je vitamínovou bombou! Preto sa po hlave vrhnite na ďalšie pokrmy s kapustou. Vychutnajte si ho napríklad v poľovníckom guláši s kuracím mäsom a klobásou!