Zdravé špenátové špecle

Zdravé špenátové špecle

Špenátové vaječné rezance so smotanovým syrom a slaninovou omáčkou je rýchle jedlo ideálne na večeru v rušnom a náročnom týždni. Toto bohaté a chutné jedlo môže byť v kuchyni pripravené za menej ako 30 minút. Garantujeme vám, že sa stanú stredobodom večerného pohostenia!

Čo budeme potrebovať

  1. 200 g špenátového pyré
  2. 140 g hladkej múky
  3. 90 g semolínovej múky
  4. 3 strúčiky cesnaku (prelisovaný)
  5. Vajcia
  6. ½ lyžičky soli

Na omáčku so syrom a slaninou:

  1. 250 ml smotany na varenie
  2. 100 g slaniny (nakrájaná na prúžky)
  3. 80 g strúhaného syra čedar

Postup

  1. Privedieme do varu veľký hrniec s osolenou vodou
  2. Špenátové pyré zmiešame s múkou, krupicou, cesnakom, vajcami, soľou a korením
  3. Miešame, kým nám nevznikne jednoliate cesto
  4. Cesto by malo byť skôr hustejšie ako riedke
  5. Nad hrniec umiestnime tvorítko na špecle alebo halušky
  6. Cez tvorítko pretlačíme cesto
  7. Akonáhle je všetko cesto v hrnci, premiešame a varíme 2-3 minúty, kým rezance nevyplávajú na povrch
  8. Na omáčku si na rozpálenej panvici do chrumkava usmažíme slaninu
  9. Za stáleho miešania prilejeme smotanu a prikryjeme pokrievkou
  10. Dusíme, kým omáčka nezhustne
  11. Sporák vypneme a vmiešame nastrúhaný syr
  12. Špecle vhodíme do omáčky a premiešame
  13. Ihneď teplé podávame

Špenát sa dá využiť na mnoho spôsobov! Vychutnajte si ich v podobe slaných palaciniek so špenátom alebo krémovej špenátovej polievky , ktoré vás v chladných dňoch krásne zahrejú. A hoci tomu veríte alebo nie, zo špenátu sa dajú upiecť aj lahodné nadýchané torty! Pozrite sa na tieto recepty na torty zo špenátu ! Budete sa diviť aká dobrota to je!

Dokonalé zdravé nemecké cestoviny z vajec so syrovou omáčkou.
Zdroj: wholefoodsmarket.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.