Naučte sa, ako pripraviť vynikajúce špagety s kvalitnou talianskou šunkou a domácimi vajcami. Tento cestovinový pokrm je obľúbenou talianskou pochúťkou, ktorú si vďaka nášmu receptu môžete vychutnať doma aj vy. Prečo ale zostávať pri jednom recepte s vajcami keď už existuje široká a rozmanitá škála?
Pripravte si rýchlu desiatu z týchto receptov na rýchlu desiatu z vajec a talianske cestoviny s krémovou vaječnou omáčkou si nechajte ako odmenu na večer po dlhom pracovnom dni!
Čo budeme potrebovať
- 100 g pancetty
- 50 g syra pecorino
- 50 g parmezánu
- 3 vajcia
- 350 g špaget
- 2 strúčiky cesnaku
- 50 g masla
- Soľ
- Mleté čierne korenie
Postup
- Dáme si variť veľký hrniec s vodou
- Pancettu si nakrájame na drobné kocky
- Oba syry si najemno postrúhame a zmiešame dohromady
- V strednej miske rozklepneme 3 vajcia a okoreníme ich trochou čerstvo namletého čierneho korenia
- Všetko odložíme bokom
- Do vriacej vody pridáme lyžičku soli
- Potom ihneď pridáme 350 g špaget
- Keď sa voda vráti do varu, hrniec zakryjeme a cestoviny varíme zakryté asi 10 minút, alebo pokiaľ nie sú ideálny skus
- Strúčiky cesnaku si čepeľou noža roztlačíme
- Zatiaľ čo sa špagety varia, na panvici si orestujeme pancettu s cesnakom
- Do veľkej panvice dáme 50 g masla, a akonáhle sa maslo rozpustí, pridáme pancettu a rozdrvený cesnak
- Za častého miešania necháme ingrediencie na strednú teplotu variť asi 5 minút, kým pancetta nezezlátne a nebude chrumkavá
- Chuť cesnaku sa už uvoľnila, takže ho môžeme vybrať a vyhodiť
- Teplotu pod pancettou udržujeme na nízky stupeň
- Keď sú cestoviny hotové, vyberieme ich z vody pomocou klieští na cestoviny a vložíme ich do panvice s pancettou
- Je v poriadku, že do panvice tiež kvapká trocha vody (to potrebujeme) a vodu z cestovín ešte nevylievame
- Väčšinu syra zmiešame s vajcami a malú hrsť si necháme na záverečné posypanie
- Zložíme panvicu so špagetami a pancettou z platne
- Teraz rýchlo do panvice vlejeme vajcia a syr
- Pomocou klieští špagety premiešame s vaječnou zmesou, ktorá tak zhustne a všetko obalí
- Pridáme znova trochu vody z cestovín, aby cestoviny zostali šťavnaté a nie vysušené
- V prípade potreby dochutíme trochou soli
- Ihneď podávame s trochou zvyšného syra a drveným čiernym korením
Tekvica sa v posledných rokoch stala hitom a surovinou číslo jedna v slovenských kuchyniach! jej obľúbenosť každým rokom stúpa, čo svedčí aj o množstve receptov, v ktorých sa objavuje. Pripojte sa do tohto davového šialenstva a pripravte z nej napríklad krémovú tekvicovú polievku v chladných zimných dňoch alebo rýchlovku v podobe tekvicovej nátierky s domácim pečivom, rovnako tak si môžete pochutnať na sladkých receptoch z tekvice .