Špagety carbonara s pancettou

Špagety carbonara s pancettou

Naučte sa, ako pripraviť vynikajúce špagety s kvalitnou talianskou šunkou a domácimi vajcami. Tento cestovinový pokrm je obľúbenou talianskou pochúťkou, ktorú si vďaka nášmu receptu môžete vychutnať doma aj vy. Prečo ale zostávať pri jednom recepte s vajcami keď už existuje široká a rozmanitá škála?

Pripravte si rýchlu desiatu z týchto receptov na rýchlu desiatu z vajec a talianske cestoviny s krémovou vaječnou omáčkou si nechajte ako odmenu na večer po dlhom pracovnom dni!

Čo budeme potrebovať

  1. 100 g pancetty
  2. 50 g syra pecorino
  3. 50 g parmezánu
  4. 3 vajcia
  5. 350 g špaget
  6. 2 strúčiky cesnaku
  7. 50 g masla
  8. Soľ
  9. Mleté čierne korenie

Postup

  1. Dáme si variť veľký hrniec s vodou
  2. Pancettu si nakrájame na drobné kocky
  3. Oba syry si najemno postrúhame a zmiešame dohromady
  4. V strednej miske rozklepneme 3 vajcia a okoreníme ich trochou čerstvo namletého čierneho korenia
  5. Všetko odložíme bokom
  6. Do vriacej vody pridáme lyžičku soli
  7. Potom ihneď pridáme 350 g špaget
  8. Keď sa voda vráti do varu, hrniec zakryjeme a cestoviny varíme zakryté asi 10 minút, alebo pokiaľ nie sú ideálny skus
  9. Strúčiky cesnaku si čepeľou noža roztlačíme
  10. Zatiaľ čo sa špagety varia, na panvici si orestujeme pancettu s cesnakom
  11. Do veľkej panvice dáme 50 g masla, a akonáhle sa maslo rozpustí, pridáme pancettu a rozdrvený cesnak
  12. Za častého miešania necháme ingrediencie na strednú teplotu variť asi 5 minút, kým pancetta nezezlátne a nebude chrumkavá
  13. Chuť cesnaku sa už uvoľnila, takže ho môžeme vybrať a vyhodiť
  14. Teplotu pod pancettou udržujeme na nízky stupeň
  15. Keď sú cestoviny hotové, vyberieme ich z vody pomocou klieští na cestoviny a vložíme ich do panvice s pancettou
  16. Je v poriadku, že do panvice tiež kvapká trocha vody (to potrebujeme) a vodu z cestovín ešte nevylievame
  17. Väčšinu syra zmiešame s vajcami a malú hrsť si necháme na záverečné posypanie
  18. Zložíme panvicu so špagetami a pancettou z platne
  19. Teraz rýchlo do panvice vlejeme vajcia a syr
  20. Pomocou klieští špagety premiešame s vaječnou zmesou, ktorá tak zhustne a všetko obalí
  21. Pridáme znova trochu vody z cestovín, aby cestoviny zostali šťavnaté a nie vysušené
  22. V prípade potreby dochutíme trochou soli
  23. Ihneď podávame s trochou zvyšného syra a drveným čiernym korením
Klasický tradičný recept s pancettou, parmezánom a vajcami.
Zdroj: simply-yummy.de

Tekvica sa v posledných rokoch stala hitom a surovinou číslo jedna v slovenských kuchyniach! jej obľúbenosť každým rokom stúpa, čo svedčí aj o množstve receptov, v ktorých sa objavuje. Pripojte sa do tohto davového šialenstva a pripravte z nej napríklad krémovú tekvicovú polievku v chladných zimných dňoch alebo rýchlovku v podobe tekvicovej nátierky s domácim pečivom, rovnako tak si môžete pochutnať na sladkých receptoch z tekvice .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.