Tieto vyletnené cestoviny obsahujú cuketu, aromatický syr Parmigiano Reggiano a korenie. Je to skvelá vegetariánska, zdravá rýchlovka!
Čo budeme potrebovať
- 150 g špagety
- Vajcia
- 60 g cukety
- 2 lyžice parmezánu
- Lyžička extra panenského olivového oleja
- Soľ
- Korenie
Postup
- Cuketu nakrájame na malé kocky
- Na panvici si rozohrejeme olej
- Pridáme kocky cukety a restujeme na vysokú teplotu
- Po uvarení dochutíme soľou a korením
- Cestoviny si uvaríme vo veľkom hrnci s vriacou osolenou vodou
- Medzitým si pripravíme základ na carbonara
- Zmiešame žĺtky so syrom, korením a soľou
- Z cestovín si odoberieme hrnček vody
- Uvarené cestoviny scedíme
- Odobranú vodu pridáme do zmesi žĺtkov a syra
- Pridáme cestoviny a cuketu a premiešame
- Podľa potreby môžeme pridať aj viac cestovinovej vody, pokiaľ sa nám omáčka zdá príliš suchá a nie krémová
- Ihneď podávame
S cuketami sa dá vytvoriť všeličo, trebárs aj lahodný múčnik! Neveríte? Skúste svojej rodine upiecť sladký dezert z cukety podľa našich receptov a uvidíte, že rozdiel nikto nespozná!
V tomto recepte na špagety carbonara hrá zásadnú úlohu kvalitná nepriľnavá panvica, inak totiž kačacie prsník bude vysušené a celý pokrm stratí na svojej kvalite, na ktorej si zakladáme. Preto je potrebné zvážiť, či je vaša panvička rovnako kvalitná ako tieto recenzované nerezové panvice , ktoré s trochou zveličenia budú variť za vás! A rovno sa môžete pustiť do ďalších receptov s kačacím mäsom !