V tomto recepte hlavnú úlohu hrajú vajcia, kačacie mäso, syr, biela hľuzovka a špagety… čo sa dá s týmito ingredienciami robiť? Neobvyklá, luxusná a slávnostná variácia na tradičný taliansky cestovinový pokrm.
Čo budeme potrebovať
- 300 g kačacích pŕs s kožou
- Soľ
- Čerstvo mleté čierne korenie
- 4 žĺtky
- 250 g špaget
- Strúhaný syr pecorino (alebo parmezán)
- Biela hľuzovka (nepovinné)
Postup
- Kožu kačacích pŕs narežeme mriežkovým vzorom
- Dôkladne osolíme a okoreníme
- Korenie do mäsa vpracujeme rukami
- Rozpálime si nepriľnavú panvicu na vysokú teplotu
- Keď je horúca, vložíme na nej kačacie prsia kožou dole.
- Panvicu zakryjeme pokrievkou
- Mäso varíme asi 8 minút, kým nie je koža chrumkavá a dozlatista opečená
- Potom pokrievku zložíme a prsia otočíme
- Pokračujeme vo varení ďalších 5 minút z druhej strany
- Kačicu z panvice vyberieme a dáme jej bokom
- Odoberieme si lyžicu alebo dve kačacieho tuku
- Cestoviny si uvaríme vo vriacej osolenej vode
- Odoberieme si naberačku cestovinovej vody a cestoviny scedíme
- V mise si rozšľaháme žĺtky a kačacie prsia nakrájame na kocky
- Veľkú panvicu si zahrejeme na strednú teplotu
- Vhodíme do nej špagety, žĺtky a kačacie prsia, v prípade potreby pridáme niekoľko lyžíc vriacej vody, aby sa všetko premiešalo
- Keď sú žĺtky pokryté hodvábnou a hladkou žltou smotanovou omáčkou, špagety stiahneme z platne
- Výdatne ich posypeme strúhaným syrom pecorino a veľkým množstvom mletého čierneho korenia
- Ak používate hľuzovku, na tenké plátky ho na carbonara cestoviny postrúhajte
V tomto recepte na špagety carbonara hrá zásadnú úlohu kvalitná nepriľnavá panvica, inak totiž kačacie prsník bude vysušené a celý pokrm stratí na svojej kvalite, na ktorej si zakladáme. Preto je potrebné zvážiť, či je vaša panvička rovnako kvalitná ako tieto recenzované nerezové panvice , ktoré s trochou zveličenia budú variť za vás! A rovno sa môžete pustiť do ďalších receptov s kačacím mäsom !
Zostalo vám zo sobotňajšieho obeda viac upečeného kuracieho mäsa ako ste schopní zjesť? A súslovie plytvania potravinami vám dvíha žlč? Použite ho do týchto najlepších nátierok z kuracieho mäsa , ktoré sú lahodné, jednoduché a rýchle. Uvidíte, že zvyšné mäso zmizne jedna, dve!