Tradičný recept na špagety carbonara tak trochu inak. Vyskúšajte tento lahodný taliansky pokrm s kvalitným mletým hovädzím mäsom, šampiňónmi a tradičnou vaječnou syrovou omáčkou, ktorá je pre tradičnú receptu tak typická! Sľubujeme, že nebudete ľutovať ani jedného sústa!
Čo budeme potrebovať
- 350 g špaget
- 4 plátky slaniny
- 250 g mletého hovädzieho mäsa
- 250 g šampiňónov
- 150 g cibule (nakrájané najemno)
- 4 strúčiky cesnaku
- Lyžička soli
- Lyžička korenia
- 250 ml smotany
- 3 vajcia
- 250 g parmezánu
- 2 lyžice nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
Postup
- Vo veľkom hrnci si vo vriacej osolenej vode uvaríme podľa návodu cestoviny
- Špagety prepláchneme studenou vodou a vrátime ich späť do hrnca
- Medzitým si na panvici na strednú teplotu opečieme slaninu, kým nebude chrumkavá
- Slaninu potom zložíme z panvice, položíme na papierovú kuchynskú utierku a necháme ju odkvapkať
- Na rovnakej panvici si za častého miešania 5 až 7 minút na strednej teplote osmažíme hovädzie mäso, huby, cibuľu, cesnak, soľ a korenie, kým nie je hovädzie mäso dôkladne prepečené
- Uvarené špagety v hrnci zalejeme smotanou a začneme ich na strednú teplotu variť
- Do zmesi na špagety pridáme hovädziu zmes, slaninu a vajcia
- Za stáleho miešania varíme 2 až 3 minúty, pokiaľ nie sú špagety dobre obalené.
- Teplotu znížime, vmiešame syr a ozdobíme petržlenom
Mleté mäso je výborné aj do ďalších pokrmov. Ktoré keď sa pripravia podľa nášho postupu, tak tieto recepty s mletým mäsom a paradajkovou omáčkou nemajú chybu. Mäso bude také šťavnaté a mäkké, že tomu nebudete ani veriť!