Krémové špagety s mletým mäsom a šampiňónmi

Krémové špagety s mletým mäsom a šampiňónmi

Tradičný recept na špagety carbonara tak trochu inak. Vyskúšajte tento lahodný taliansky pokrm s kvalitným mletým hovädzím mäsom, šampiňónmi a tradičnou vaječnou syrovou omáčkou, ktorá je pre tradičnú receptu tak typická! Sľubujeme, že nebudete ľutovať ani jedného sústa!

Čo budeme potrebovať

  1. 350 g špaget
  2. 4 plátky slaniny
  3. 250 g mletého hovädzieho mäsa
  4. 250 g šampiňónov
  5. 150 g cibule (nakrájané najemno)
  6. 4 strúčiky cesnaku
  7. Lyžička soli
  8. Lyžička korenia
  9. 250 ml smotany
  10. 3 vajcia
  11. 250 g parmezánu
  12. 2 lyžice nasekanej čerstvej petržlenovej vňate

Postup

  1. Vo veľkom hrnci si vo vriacej osolenej vode uvaríme podľa návodu cestoviny
  2. Špagety prepláchneme studenou vodou a vrátime ich späť do hrnca
  3. Medzitým si na panvici na strednú teplotu opečieme slaninu, kým nebude chrumkavá
  4. Slaninu potom zložíme z panvice, položíme na papierovú kuchynskú utierku a necháme ju odkvapkať
  5. Na rovnakej panvici si za častého miešania 5 až 7 minút na strednej teplote osmažíme hovädzie mäso, huby, cibuľu, cesnak, soľ a korenie, kým nie je hovädzie mäso dôkladne prepečené
  6. Uvarené špagety v hrnci zalejeme smotanou a začneme ich na strednú teplotu variť
  7. Do zmesi na špagety pridáme hovädziu zmes, slaninu a vajcia
  8. Za stáleho miešania varíme 2 až 3 minúty, pokiaľ nie sú špagety dobre obalené.
  9. Teplotu znížime, vmiešame syr a ozdobíme petržlenom

Mleté mäso je výborné aj do ďalších pokrmov. Ktoré keď sa pripravia podľa nášho postupu, tak tieto recepty s mletým mäsom a paradajkovou omáčkou nemajú chybu. Mäso bude také šťavnaté a mäkké, že tomu nebudete ani veriť!

Krémové talianske špagety s mletým bravčovým alebo hovädzím mäsom a hubami.
Zdroj: tornadoughalli.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.