Tieto zdravé kokosky s mrkvou sú zvonku chrumkavé, vo vnútri vlhké a mäkké. Chuť je osviežujúca, intenzívna a chuťou pripomína teplú mrkvovú tortu.
Čo budeme potrebovať
- 4 vaječné bielky
- 50 g cukru kryštál
- 2 lyžičky mletej škorice
- ½ lyžičky mletého muškátového orieška
- ¼ lyžičky soli
- Lyžička vanilkového extraktu
- Veľkú nastrúhanú mrkvu
- 30 g nasekaných vlašských orechov
- 360 g sladeného strúhaného kokosu
Postup
- Rúru si predhrejeme na 180 stupňov
- Dva plechy si vyložíme papierom na pečenie
- Vo veľkej mise zmiešame bielky, cukor, soľ, korenie a vanilkový extrakt
- Všetko spolu šľaháme ručným mixérom, kým zmes nespení a nezačne tuhnúť a cukor rozpustí.
- Vmiešame nastrúhanú mrkvu a orechy, niekoľkokrát jemne premiešame
- Pridáme kokos a pokračujte v jemnom miešaní, kým sa všetko rovnomerne nepremieša a nespojí
- Pomocou lyžice položíme na plech kôpku kokosového cesta na pusinky
- Plech vložíme do rúry a pečieme 20 minút dozlatista
Kokosky vydržia čerstvé vo vzduchotesnej nádobe až 3 dni pri izbovej teplote alebo 5 dní v chladničke.
Sladká mrkva je skvelou ingredienciou aj do tort. Upečte si skvelú mrkvovú tortu s krémom z mascarpone a neuveríte svojim chuťovým bunkám!