Najbežnejší a najjednoduchší recept na brunch, ktorý si môžete v pár krokoch uvariť! V lete je skvelé si ju pripraviť deň vopred a nechať si ju v chladničke vychladnúť av zime naopak si ju urobiť pekne za čerstva a podávať jej teplú! Tu je návod, ako si tento jednoduchý základný recept urobiť na mnoho spôsobov av týchto receptoch sa môžete inšpirovať aj pre slanú verziu tejto ovsenej dobroty . A už nikdy nebudete premýšľať, čo si dať!
Čo budeme potrebovať
Na základnú kašu
- 60 g ovsených vločiek
- 60 ml mlieka
- 60 ml vody
- Štipka soli
S javorovým sirupom
- Lička trstinového cukru
- Lyžička javorového sirupu
- 2 lyžice nasekaných pekanových orechov
- Štipka škorice
S banánmi a orechmi
- Banán nakrájaný na plátky
- 2 lyžice vlašských orechov
- Lyžica mletého ľanového semienka
- Štipka škorice
S jahodami a smotanou
- 60 g nakrájaných jahôd
- Lyžica nízkotučnej smotany
- 2 lyžičky medu
- 2 kvapky vanilkového extraktu
S čokoládou arašidovým maslom
- 2 lyžičky kakaového prášku
- Lyžica arašidového masla
- 2 lyžičky čokoládových kúskov
- Lyžička pražených arašidov
Postup
Príprava v mikrovlnnej rúre
- Vložíme všetky ingrediencie do strednej misy vhodné do mikrovlnnej rúry a premiešame
- Vložíme do mikrovlnnej rúry a zahrievame na vysokú teplotu po dobu 2 minút
- Potom zahrievame v 15 sekundových intervaloch, kým sa ovsené vločky nenafúknu a nezmäknú
- Pred podávaním premiešame
- Necháme pár minút vychladnúť
- Podľa potreby zriedime trochou mlieka
- Podávame teplé s vybranými ingredienciami
Príprava na sporáku
- V malom hrnci privedieme do varu vodu a mlieko
- Znížime teplotu na minimum a vsypte ovsené vločky
- Za občasného miešania varíme asi 5 minút, kým vločky nezmäknú a nevsiaknu väčšinu tekutiny
- Zložíme z platne, prikryjeme a necháme 2-3 minúty odstáť
- Necháme pár minút vychladnúť
- Podľa potreby zriedime trochou mlieka
- Podávame teplé s vybranými ingredienciami
A nie je to málo? Pokiaľ sa vám zdá, že by ste sa nenajedli pripravte si niektorý z týchto ovocných šalátkov a vychutnajte si ho spoločne s týmito chrumkavými toastami.