Vajcia Benedikt s holandskou omáčkou

Vajcia Benedikt s holandskou omáčkou

Tento recept na brunch so strateným vajcom, toastom všetko poliate omáčkou zo žĺtkov je jednoduchšie, než si myslíte! Tento pokrm je ideálny pre každú zvláštnu príležitosť. Len nezabudnite plánovať dopredu a mať všetky ingrediencie pripravené po ruke.

Čo budeme potrebovať

  1. 60 g masla (nakrájaného na kocky)
  2. Lyžica pesta
  3. 4 žĺtky
  4. 2 lyžice vody
  5. Lyžica citrónovej šťavy
  6. 2 lyžičky bieleho octu
  7. 4 vajcia
  8. 8 plátkov prosciutta (alebo kvalitné šunky)
  9. 4 lístky čerstvej bazalky
  10. 4 plátky paradajok
  11. 4 plátky chleba

Postup

  1. V malom hrnci rozpustíme maslo a vmiešame pesto
  2. Na vodnom kúpeli si vyšľaháme žĺtky s vodu a citrónovou šťavou, kým sa všetko nezmieša
  3. Za stáleho šľahania varíme, pokiaľ nebude zmes dostatočne hustá na to, aby pokryla kovovú lyžičku a teplota zmesi nedosiahne 160°
  4. Potom znížime teplotu a minimum a za stáleho miešania a veľmi pomaly do teplej zmesi vlejeme rozpustené maslo s pestom
  5. Zmes udržujeme v teple, kým ju nebudeme potrebovať
  6. Do veľkého hrnca pridáme 150 ml vody a pridáme ocot
  7. Vodu privedieme do varu a potom teplotu upravíme tak, aby sme ju udržali v miernom vare
  8. Vajcia jedno po druhom rozbijeme do malej misky
  9. Vajcia opatrne z malej vzdialenosti vlejeme do vody
  10. Varíme ich v odkrytom hrnci 3–5 minút, kým bielky úplne nestuhnú a žĺtky začnú hustnúť
  11. Pomocou dierovanej lyžice vajcia vyberieme z vody von
  12. Na opečený chlieb alebo toasty naložíme prosciutto, bazalku, paradajky a uvarené stratené vajcia
  13. Všetko prelejeme holandskou omáčkou
  14. Ihneď podávame
Krémová omáčka zo žĺtkov a strateným vajcom na biscuite.
Zdroj: foodiecrush.com

Na omeletu sa výborne hodia skvele dochutené šaláty. Presne také ako v tomto zozname tých najlepších šalátov s rukolou alebo týchto šalátov s mozzarellou .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.