Francúzska omeleta

Francúzska omeleta

Klasická náplň vaječnej omelety je tradičná syrovo-bylinková alebo sa môžete kreatívne vyšantiť a použiť s nakrájanou šunkou a restovanou zeleninou. Existuje nekonečne mnoho ľubovoľných množstiev ďalších kombinácií pre toto jedlo.

Čo budeme potrebovať

  1. 2 lyžice olivového oleja
  2. Lyžica masla (studeného)
  3. 3 veľké vajcia
  4. Štipka soli
  5. Štipka čierneho korenia
  6. 2 lyžice syra strúhaného tvrdého syra
  7. 2 lyžičky pažítky (jemne nasekané)

Postup

  1. Olivový olej pridáme do panvice a rozohrejeme ho na stredne vysokej teplote
  2. Olej neprehrievame, pokiaľ bude príliš horúci, vajcia sa upečie hneď po dopade na panvicu a bude príliš tvrdé
  3. Vajcia si vyšľaháme v malej miske, pokiaľ nie sú napenené – v tejto fáze receptu je dôležité nepridávať soľ ani korenie
  4. Do vajec vmiešame polovicu studeného masla
  5. Pridáme zvyšné maslo na panvicu a krúžte ním spoločne s olejom, kým sa nerozpustí
  6. Vajcia nalejeme do rozpálenej panvice a začneme variť
  7. Vajcia rýchlym pohybom vidličkou v panvici šľaháme v malých kruhoch a cik-cak, kým nie sú vajcia prevarené približne z 80 %
  8. Uhladíme povrch vajec zadnou stranou veľkej lyžice
  9. Vajcia dochutíme soľou a korením podľa chuti
  10. Na vajcia nasypeme nastrúhaný syr a nasekané bylinky a prikryjeme pokrievkou
  11. Vypneme sporák a necháme omeletu 2 až 3 minúty variť, podľa toho, ako veľmi uvarené vajcia chceme mať
  12. Panvicu trochu nakloníme na stranu a pomocou gumovej stierky opatrne vyberieme omeletu z panvice na rozohriaty servírovací tanier
  13. Omeletu jemne zrolujeme do tradičného tvaru ruličky
  14. Podávame s čerstvým zeleným šalátom ľahko preliatym francúzskym dresingom

Na omeletu sa výborne hodia skvele dochutené šaláty. Presne také ako v tomto zozname tých najlepších šalátov s rukolou alebo týchto šalátov s mozzarellou .

Krémová našľahaná vaječná omeleta plnená pečeniami šampiňónmi.
Zdroj: thefeedfeed.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.