Feniklová polievka Avgolemono

Feniklová polievka Avgolemono

Variáciou na polievku Avgolemono je veľký rad, klasický recept je s kuracím mäsom a vývarom. My pre vás však máme recept na vynikajúce feniklové Avgolemono.

Ingrediencie:

  • 2 buľvy feniklu
  • 1 stredná cibuľa
  • 2 vajcia
  • 1 lyžica masla
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 1,5 l vody
  • soľ
  • korenie
  • Feniklové vlasy a plátky citróna na ozdobu

Postup:

  • Najprv si fenikel nakrájajte na veľmi tenké plátky a cibuľu na kocky
  • Hrsť nakrájaného feniklu si dajte bokom
  • V hrnci rozpáľte olivový olej a opečte na ňom cibuľu spolu s feniklom a opekajte asi 10 minút
  • Po opečení feniklu a cibule prilejte vodu, hrniec priklopte a varte do zmäknutia feniklu
  • Na panvici rozpáľte maslo a opečte na ňom zvyšnú hrsť feniklu. Opekajte kým fenikel nezhnedne=neskaramelizuje.
  • Uvarenú polievku rozmixujte do hladka
  • V miske si rozšľahajte vajcia s citrónovou šťavou a vlejte za stáleho miešania do rozmixovanej polievky.
  • Polievku s vajcom za stáleho miešania varte asi 2 minúty kým nezhustne a dochuťte soľou a korením.

Podávajte ozdobenú opečeným feniklom, feniklovými vlasmi a plátkami citróna.

Pokiaľ chcete polievku vylepšiť, môžete namiesto vody použiť kurací vývar a tiež pridať trhané kuracie mäso.

Feniklová polievka v miske.
Zdroj: realfood.tesco.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.