Feniklové rizoto

Feniklové rizoto

Toto rizoto si určite obľúbite vy aj vaše deti, vďaka jeho sladkej chuti.

Ingrediencie:

  • 1,5 l kuracieho, alebo zeleninového vývaru
  • 90 g masla
  • 1 cibuľa nakrájaná na drobno
  • 2 buľvy feniklu nakrájané na tenké plátky
  • 400 g ryže arborio
  • 180 g strúhaného parmezánu
  • soľ
  • feniklové vlasy na ozdobu

Postup:

  • Najprv si dajte do hrnca variť vývar, budete ho potrebovať horúci
  • Do ďalšieho hrnca si dajte rozpustiť 60 g masla
  • Do rozpusteného masla dajte cibuľu, nakrájaný fenikel a varte kým cibuľa a fenikel nezmäknú (asi 10 minút)
  • Až cibuľa s feniklom zmäknú dochuťte soľou (so soľou opatrne, na konci budete pridávať syr a ten je sám o sebe dosť slaný) a pridajte ryžu
  • Ryžu miešajte s cibuľou a feniklom kým sa neobalí maslom
  • Do ryže pridajte naberačku horúceho vývaru a varte za stáleho miešania pokiaľ sa všetka voda nevyvarí
  • Ďalej pridávajte vývar, ale vždy potom čo sa predchádzajúca porcia vývaru vstrebe
  • S pridávaním vývaru pokračujte, tak dlho pokiaľ nebude ryža al dente a rizoto, nebude mať krémovú konzistenciu (bude to trvať asi 20 minút)
  • Až bude mať rizoto požadovanú konzistenciu stiahnite z plameňa, zamiešajte do neho zvyšné maslo, strúhaný parmezán a tak lyžicu feniklových vlasov

Hotové rizoto ihneď podávajte, zasypané feniklovými vlasmi a parmezánom.

Rizoto môžete na záver pokvapkať feniklovým olejom a pridať opečený fenikel.

Rizoto na tanieri s príborom.
Zdroj: waitrose.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.