Veľkonočná torta s orechmi

Veľkonočná torta s orechmi

Ingrediencie

  • 200 g polohrubej múky
  • 200 g cukru
  • 2 lyžice oleja
  • 4 vajcia

Ingrediencie na krém

  • 120 g masla
  • 80 g cukru
  • 80 g mletých orechov
  • 1 lyžica kakaa
  • rum
  • 50 g mletých orechov na posyp

Postup

  • Cukor vyšľaháme šľahačom so žĺtkami.
  • Vmiešame trochu oleja, kakao, múku a sneh z bielkov.
  • Pečieme 40 minút pri 180 ºC.
  • Korpus narežeme na pláty.
  • Všetky ingrediencie na krém vyšľaháme do hladka.
  • Pláty korpusu poslepujeme krémom.
  • Opatrne natrieme aj vonkajšok torty a obvod torty obalíme v mletých orechoch.
  • Vršok dozdobíme hniezdočkami zo šľahačky alebo kupovanými dekoráciami.
Recept na orechovú tortu

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.