Nemáte toľko času na zdĺhavé kysnutie cesta? Potom je tento recept ideálny. Suroviny spolu fungujú naozaj skvele a cesto vám vykysne rovnako, ako z rozkvasu, ale iba za hodinu.
Ingrediencie
- 500 g hladkej múky
- 1 vrecko sušeného droždia
- 400 ml vlažnej (teplej) vody
- 1 lyžica soli + hrubá soľ na posyp
- čerstvý rozmarín
- olivový olej
- olivy
Postup
- V mise zmiešajte múku so sušeným droždím, pridajte soľ a zalejte teplou vodou. Zo surovín vypracujete hladké a vláčne cesto. To potom nechajte na teplom mieste vykysnúť, kým neznásobí svoj objem, čo zaberie asi hodinu.
- Po nakysnutí predhrejte rúru na 250 °C.
- Vykysnuté cesto vyklopte na plech vyložený papierom na pečenie a naolejovanými prstami ho vyťahajte do všetkých strán plechu, pričom zachovajte 1-1,5 cm hrúbku cesta.
- Navrch pokvapkajte olivový olej a pomocou prstov vytvorte jamky, vďaka ktorým sa olej zatlačí dovnútra cesta.
- Nakoniec zapichajte olivy, posypte rozmarínom a hrubou soľou.
- Pečte v predhriatej rúre asi 15 minút.
Pokiaľ chcete sladkú variantu pečiva, vyskúšajte naše recepty na banánový chlieb v 6 variantoch!