Rýchla focaccia s olivami

Rýchla focaccia s olivami

Nemáte toľko času na zdĺhavé kysnutie cesta? Potom je tento recept ideálny. Suroviny spolu fungujú naozaj skvele a cesto vám vykysne rovnako, ako z rozkvasu, ale iba za hodinu.

Ingrediencie

  • 500 g hladkej múky
  • 1 vrecko sušeného droždia
  • 400 ml vlažnej (teplej) vody
  • 1 lyžica soli + hrubá soľ na posyp
  • čerstvý rozmarín
  • olivový olej
  • olivy

Postup

  • V mise zmiešajte múku so sušeným droždím, pridajte soľ a zalejte teplou vodou. Zo surovín vypracujete hladké a vláčne cesto. To potom nechajte na teplom mieste vykysnúť, kým neznásobí svoj objem, čo zaberie asi hodinu.
  • Po nakysnutí predhrejte rúru na 250 °C.
  • Vykysnuté cesto vyklopte na plech vyložený papierom na pečenie a naolejovanými prstami ho vyťahajte do všetkých strán plechu, pričom zachovajte 1-1,5 cm hrúbku cesta.
  • Navrch pokvapkajte olivový olej a pomocou prstov vytvorte jamky, vďaka ktorým sa olej zatlačí dovnútra cesta.
  • Nakoniec zapichajte olivy, posypte rozmarínom a hrubou soľou.
  • Pečte v predhriatej rúre asi 15 minút.
Upečený chlieb s olivami, rozmarínom a olivovým olejom.
Zdroj: whiskaffair.com

Pokiaľ chcete sladkú variantu pečiva, vyskúšajte naše recepty na banánový chlieb v 6 variantoch!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.