Plnený taliansky olivový chlieb

Plnený taliansky olivový chlieb

Inšpirujte sa aj receptom na plnenú focacciu mozzarellou a šunkou. Ideálna na raňajky, ľahké obed alebo desiatu.

Ingrediencie

  • 450 g múky
  • 2 lyžičky sušeného droždia
  • olivový olej
  • 300 ml teplej vody
  • 100 g šunky
  • 2 vetvičky tymiánu
  • soľ
  • mleté korenie
  • 200 g mozzarelly

Postup

  • Najprv preosejte múku do misy a zmiešajte so sušeným droždím. Uprostred vytvorte jamku, do ktorej dajte 4 lyžice olivového oleja a 300 ml teplej vody.
  • Hneťte a zarobte na cesto. V prípade potreby pridajte trochu oleja. Na pomúčenej doske ručne 10 minút hneťte, aby bolo cesto pružné a trochu lepivé.
  • Potom vložte do vymastenej misy olivovým olejom, prikryte a nechajte asi 1,5 hodiny kysnúť, kým nezdvojnásobí svoj objem.
  • Medzitým si nakrájajte šunku alebo nechajte vcelku, to je na vás. Mozzarellu taktiež nakrájajte a osoľte a okoreňte.
  • Predhrejte rúru na 220 °C.
  • Dno koláčovej formy vyložte papierom na pečenie a papier potrite olivovým olejom.
  • Tretinu cesta odkrojte a dajte bokom. Zvyšné cesto vložte do formy a pomocou naolejovaných prstov ho roztiahnite do všetkých strán a vytiahnite boky. Nechajte okraje asi 1 cm vysoké.
  • Doprostred rozprestrite šunku a navrch mozzarellu.
  • Oddelenú tretinu cesta rozvaľkajte do kruhu veľkého ako vaša forma a položte na náplň. Boky zo spodnej časti prehnite a stlačte tak, aby potom syr nevytiekol.
  • Nakoniec potrite olivovým olejom a osoľte. Pečte asi 20-30 minút.
  • A plnená domáca focaccia je na svete!
Sendvič plnený šunkou a mozzarellou z talianskeho pečiva.
Zdroj: bakingobsession.com

Inšpirujte sa tiež našimi skvelými receptami na americké muffiny ! 10 variant týchto báječných a sladkých dobrôt.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.