Talianske focaccia muffiny

Talianske focaccia muffiny

Nakoniec pre vás máme aj recept na muffiny z cesta na taliansku focacciu. Inšpirujte sa!

Ingrediencie

  • 1,5 hrnčeka hladkej múky
  • 2,5 lyžičky sušeného droždia
  • 1,5 lyžičky čerstvého tymiánu
  • 1,5 lyžičky cukru
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1/4 hrnčeka teplej vody
  • 1 lyžica olivového oleja

Ingrediencie na posyp

  • 2 lyžice olivového oleja
  • čerstvý rozmarín
  • hrubozrnná soľ

Postup

  • Najprv si predhrejte rúru na 180 °C.
  • V mise zmiešajte múku, droždie, tymian, rozmarín, cukor a soľ. Pridajte vodu a olivový olej a miešajte asi 1 minútu.
  • Cesto rozdeľte do košíčkov alebo do plechu na muffiny. Nechajte odkryté kysnúť na teplom mieste asi 30 minút, kým nezdvojnásobí objem.
  • Medzitým v malom hrnci na strednom ohni miešajte olej s bylinkami asi 1-2 minúty a potom nechajte vychladnúť.
  • Po vykysnutí muffiny potrite bylinkovou zmesou s olejom, posypte soľou a pečte 20-25 minút.
  • Po upečení nechajte vychladnúť a podávajte.
Muffiny z talianskeho cesta na focacciu a rozmarínom.
Zdroj: seasonsandsuppers.ca

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.