Pusinkový veniec

Pusinkový veniec

Neholdujete príliš kysnutému cestu alebo sa jeho príprave z nejakého dôvodu vyhýbate? Potom treba vyskúšajte tento variant z nekysnutého cesta.

Ingrediencie

  • 6 bielkov
  • 350 g práškového cukru
  • 2 lyžičky vínneho octu
  • 25 g kukuričnej múky

Ingrediencie na náplň

  • 6 žĺtkov
  • 350 g práškového cukru
  • Šťava zo 4 citrónov
  • 225 g masla
  • 450 ml smotany

Postup

  • Predhrejte rúru na 150 stupňov Celzia a pripravte si plech, ktorý vystelete papierom na pečenie.
  • Z bielkov si vyšľahajte sneh, kým nebude dostatočne tuhý a postupne pomaly prisypávajte a všľahajte cukor. Sneh by mal byť tuhý a lesklý.
  • Ocot a kukuričnú múku zmiešajte v hrnčeku do hladka a primiešajte do snehu.
  • Polovicu pripravenej zmesi na pusinky rozložte na plech, aby ste z nich vytvorili kruh.
  • Zo zvyšku zmesi utvorte cukrárskou trubičkou vrch pusiniek, ktoré umiestnite rovnomerne okolo kruhu.
  • Vložte do predhriatej rúry a pečte cca 1,5 – 2 hodiny, kým pusinky nebudú úplne tuhé a pôjdu jednoducho zlúpnuť z papiera na pečenie.
  • Medzitým si pripravte náplň – v miske nad hrncom s vriacou vodou si rozpustite žĺtky, cukor a citrónovú šťavu, postupne pridávajte maslo. Po vychladnutí pridajte našľahanú smotanu.
  • Touto zmesou potrieme upečený a vychladnutý pusinkový kruh, ktorý následne pokryjeme upečenými pusinkami – viď foto.
  • Dozdobíme citrónovou kôrou a čokoládovými vajíčkami.
Veniec s citrónovými pusinkami.
Zdroj: bbc.com

Zachutnal vám pletenec? Ochutnajte aj tradičné veľkonočné judáše , ktoré môžete upiecť podľa našich receptov.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.