Orechový zajačik na Veľkú noc

Orechový zajačik na Veľkú noc

Veľkonoční zajačikovia sa pečú v rôznych variantoch. Jedným z nich je ten s orechmi.

Ingrediencie

  • 150 g polohrubej múky
  • 40 g hladkej múky
  • 70 g mletých orechov
  • 130 g cukru
  • 60 g tuku
  • 1 vajcia
  • 1 žĺtok
  • 1,5 dcl mlieka
  • 1/3 balíčka kypriaceho prášku
  • tuk na vymastenie
  • hrubá múka na vysypanie formy

Postup

  • Do misky preosejeme múku s kypriacim práškom a cukrom a premiešame ich s mletými orechmi.
  • Teplé mlieko, vajcia, žĺtok a tuk rozmixujeme, rýchlo premiešame s múčnou zmesou, nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy na zajačika (objem pre 500g hotového výrobku) a upečieme v mierne vyhriatej rúre.
  • Po vychladnutí zajačika polejeme polevou podľa chuti a dozdobíme.
Upečený veľkonočný zajac s orechmi a práškovým cukrom.
Zdroj: kochrezepte.at

Náš tip: Obdobou týchto kysnutých zajačikov sú aj tradičné veľkonočné judáše . Skúste si tiež upiecť domáci.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.