Veľkonoční zajačikovia sa pečú v rôznych variantoch. Jedným z nich je ten s orechmi.
Ingrediencie
- 150 g polohrubej múky
- 40 g hladkej múky
- 70 g mletých orechov
- 130 g cukru
- 60 g tuku
- 1 vajcia
- 1 žĺtok
- 1,5 dcl mlieka
- 1/3 balíčka kypriaceho prášku
- tuk na vymastenie
- hrubá múka na vysypanie formy
Postup
- Do misky preosejeme múku s kypriacim práškom a cukrom a premiešame ich s mletými orechmi.
- Teplé mlieko, vajcia, žĺtok a tuk rozmixujeme, rýchlo premiešame s múčnou zmesou, nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy na zajačika (objem pre 500g hotového výrobku) a upečieme v mierne vyhriatej rúre.
- Po vychladnutí zajačika polejeme polevou podľa chuti a dozdobíme.
Náš tip: Obdobou týchto kysnutých zajačikov sú aj tradičné veľkonočné judáše . Skúste si tiež upiecť domáci.