Plecovník s klobásou

Plecovník s klobásou

Veľkonočné šoldrá sa pečie aj v Portugalsku. Je to najlepšia veľkonočná šoldra, ktorú ste kedy jedli. Tentokrát si aj cesto urobíte od základov sami. Nebojte sa, nejde o nič zložité.

Ingrediencie na cesto

  • 1 kg hladkej múky
  • 18 vajec
  • 200 g masla
  • 200 ml olivového oleja
  • 150 ml vody
  • 30 g čerstvých kvasiniek
  • 30 g morskej soli

Ingrediencie na náplň

  • údená šunka
  • klobása
  • slanina

Postup

  1. Všetky prísady by mali mať izbovú teplotu.
  2. Pripravte si papier na pečenie.
  3. V malej miske rozšľahajte teplú vodu s čerstvými kvasnicami.
  4. V ďalšej miske si rozšľahajte vajcia.
  5. Na malej panvici si rozpustite maslo, zložte panvicu z tepla. Pridajte olivový olej, a potom dajte zmes stranou.
  6. Vo veľkej miske zmiešajte múku a soľ. Uprostred urobte dieru, pridajte do nej zmes vody s kvasnicami a pomaly cesto premiešajte.
  7. Pridajte do cesta olivový olej s maslom.
  8. Cesto miešajte asi 15 minút, kým sa neobjavia bubliny.
  9. Misku zakryte utierkou a cesto na veľkonočný plecovník nechajte odstáť asi 2 hodiny pri izbovej teplote.
  10. Nakrájajte si klobásku na plátky, rovnako tak aj údenú šunku či slaninu.
  11. Cesto rozprestrite na papier na pečenie, rozložte naň klobásku, šunku aj slaninu, a potom cesto zabaľte tak, aby to vyzeralo ako chlieb.
  12. Ešte nechajte na pol hodiny chleba nakysnúť.
  13. Predhrejte si rúru na 225 °C.
  14. Veľkonočné šoldrá sa pečie zhruba 40 minút.
Plecovník plnený klobásou na Veľkú noc.
Zdroj: tastingportugal.com

Vyskúšajte aj naše recepty na veľkonočné bochníky . Mazanec, pletenec aj sladká buchta.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.