Pokiaľ nemáte čerstvé maliny, postačia vám aj tie mrazené. Vďaka citrónu bude váš koláč ojedinele svieži. Vyskúšajte!
Ingrediencie na koláč
- 1 a 1/2 hrnčeka hladkej múky
- 1/4 lyžičky prášku do pečiva
- 1/4 lyžičky soli
- 1 hrnček kryštálového cukru
- 1/2 hrnčeka mäkkého masla
- 1 vanička mäkkého tvarohu
- 1 lyžička nastrúhanej citrónovej kôry
- 3 veľké vajcia, izbové teploty
- 2 lyžičky vanilkového extraktu
- 1 hrnček malín
Ingrediencie na polevu
- 1/2 hrnčeka mletého cukru
- 5 lyžíc vysokopercentnej smotany
- 1 lyžica malinového džemu bez semienok
Postup
- Upečte najskôr koláč. Predhrejte si rúru na 180 °C. Vymažte si formu maslom a vysypte ju múkou.
- Vo veľkej mise zmiešajte múku, jedlú sódu a soľ. V druhej miske pomocou mixéra utrite cukor, maslo, tvaroh a citrónovú kôru, kým nevznikne hladké cesto. Pridajte vajcia, jedno po druhom.
- Zmiešajte suché suroviny s mokrými, aby vzniklo hladké cesto. Pridajte maliny a jemne cesto premiešajte.
- Cesto vlejte do pripravenej formy a uhlaďte ho.
- Veľkonočný koláč pečte zhruba 1 hodinu.
- Potom ho nechajte vychladnúť.
- Medzitým si za pomoci mixéra zmiešajte cukor, smotanu a malinový džem. Vznikne vám poleva, ktorú potom pokvapkáte vychladený koláč.
Inšpirujte sa tiež našimi receptami na veľkonočné pečivo . Sladké maškrtenie pre všetkých.