Patríte skôr medzi milovníkov báboviek? Aj na Veľkú noc si ju môžete upiecť. Zabudnite však na tradičný recept od babičky a vyskúšajte namiesto neho tento originálny, napriek tomu tak výborný.
Ingrediencie
- 2 a 1/2 hrnčeka hladkej múky
- 1 hrnček jemne rozomletých opražených mandlí
- 1 a 1/2 lyžičky prášku do pečiva
- 1/4 lyžičky soli
- 1 hrnček masla
- 1 a 1/2 hrnčeka kryštálového cukru
- 3 veľké vajcia
- lyžička vanilkového extraktu
- 1 lyžička jemne nastrúhanej citrónovej kôry
- 1 hrnček nízkotučného cmaru
- 1/2 hrnček tvarohu
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- 2 hrnčeky čerstvých čučoriedok
Ingrediencie na krém
- 1/2 hrnčeka vysokopercentnej smotany
- 1/4 hrnčeka tvarohu
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- 1 lyžica cukru
- bobuľovité ovocie
Postup
- Predhrejte rúru na 180 °C.
- Vymažte si formu na bábovku tukom a vysypte múkou.
- Upečte si najskôr veľkonočnú bábovku. V stredne veľkej miske zmiešajte múku, mandle, prášok do pečiva a soľ.
- Vo veľkej miske pomocou mixéra utrite maslo s cukrom, kým nebude zmes nadýchaná a svetlá. Pridajte vajcia, vanilkový extrakt a citrónovú kôru.
- Do múčnej zmesi postupne pridávajte cmar, potom aj tvaroh a citrónovú šťavu. Zmiešajte múčnú zmes s rozotreným maslom, cukrom a vajcami. Miešajte, kým nevznikne hladké cesto.
- Do cesta potom prisypte čučoriedky a jemne premiešajte.
- Cesto vlejte do formy na bábovku a pečte ju zhruba 1 hodinu.
- Nechajte bábovku vychladnúť, a potom ju vyberte z formy.
- Medzitým si pripravte citrónovú polevu. V miske pomocou mixéra zmiešajte všetky ingrediencie potrebné na polevu. Bábovku potom polevou ozdobte a hore dajte ešte bobuľovité ovocie.
Zaujal vás tento koláč? Chcete vyskúšať ďalšie recepty na mrkvové múčniky ? Smelo do toho, máme ich veľa.