Mrkvové múčniky sú v posledných rokoch viac a viac obľúbené. Nielen že sú zdravé, ale veľmi chutné. Vyskúšajte náš recept!
Ingrediencie na koláč
- 250 g masla, izbové teploty
- 4 veľké vajcia
- lyžička vanilkového extraktu
- 225 g svetlo hnedého cukru
- 200 g mrkvy, hrubo nastrúhané
- 300 g hladké múka
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- 1 lyžička korenia podľa ľubovôle (škorica, muškátový oriešok, klinčeky, nové korenie)
- 1 lyžička mletého zázvoru
Ingrediencie na polevu
- 40 g masla
- 100 g tvarohu
- 175 g práškového cukru
- 10 g pistácií, nasekaných najemno na ozdobu
Postup
- Vymažte si tortovú formu maslom.
- Vo veľkej miske zmiešajte maslo, vajcia, vanilkový extrakt a hnedý cukor.
- Primiešajte nastrúhanú mrkvu, múku, prášok do pečiva a korenia. Všetko dôkladne premiešajte, aby vzniklo hladké cesto.
- Potom cesto dajte do formy a veľkonočný mrkvový koláč pečte 55 minút.
- Po upečení ho nechajte vychladnúť.
- Medzitým si pripravte polevu, a to tak, že zmiešate maslo, tvaroh a práškový cukor.
- Ozdobte polevu ešte pistáciami. Veľkonočný mrkvový koláč je hotový.