Výborné kačacie prsíčka je možné upraviť na mede a balzamicu. Výsledkom bude toto lahodné jedlo.
Ingrediencie
- 2 veľké kačacie prsia
- soľ a korenie
- 2 lyžice balsamica
- 1 lyžička medu
- šťava z 1 limetky
Postup
- Predhrejte rúru na 120 °C.
- Ostrým nožom narežte kožu, ale dávajte pozor, aby ste nerezali aj do samotného mäsa. Zahrejte panvicu alebo hrniec.
- Až bude plne nádoba plne rozpálená, dajte prsia kožou dole a opekajte ich 8 minút a pritom odolajte nutkaniu ich otočiť.
- Nechajte kožu pekne zhnednúť, aby bola chrumkavá. Prsia by sa nemali ku dnu prichytávať vďaka tuku, ktorý bude mäso púšťať. Opekajte 8 minút, otočte a pečte ďalšie 3 minúty.
- Vyberte prsia z panvice a opatrne ich zabaľte do alobalu. Vložte ich v pekáčiku do rúry a pripravte medzitým omáčku.
- Vylejte z hrnca všetok tuk, okrem toho, ktorý je prichytený na okrajoch. Prilejte balsamico, med a limetkovú šťavu, znížte plameň a premiešavajte.
- Vybaľte kačicu z alobalu a prilejte šťavu, ktorá pri mäse zostala, do deglazovanej zmesi. Šťavu potom zjemnite niekoľkými lyžicami kuracieho vývaru alebo ju vylepšite kúskom masla.
- Zhruba na 30 sekúnd vráťte prsia do hrnca, aby ste ich prehriali. Nakrájajte a pred podávaním ich polejte šťavou.
Hlavný chod už máte hotový. Čo ale pripraviť za polievku? Inšpirujte sa našimi receptami na veľkonočné polievky na jednom mieste.