Tradičnú úpravu vo Francúzsku môžete skúsiť aj vy doma. Svieži lahodný pokrm.
Ingrediencie
- kačica
- 4 pomaranče
- vývar (najlepšie kačacie, môže byť aj kuracie)
- 3 lyžice cukru
- 1 lyžica masla
- soľ
- korenie
Postup
- Dva pomaranče olúpte. Šupku nakrájajte na tenké prúžky a krátko povarte, aby stratila horkosť.
- Kačicu osoľte a okoreňte zo všetkých strán. Nezabudnite na brušnú dutinu. Vložte do nej polovicu nakrájaných kúskov pomarančovej kôry, vložte do pekáča, podlejte a pečte 15 minút na 230 °C. Potom znížte teplotu na 160 ° C a pečte cca hodinu a pol domäkka. Nechajte odpočívať.
- Medzitým čo sa bude piecť kačica v rúre, pripravte si omáčku. Do kastrólika dajte pokrájané pomaranče zbavené šupky na kolieska, cukor az posledných dvoch pomarančov vytlačenú šťavu.
- Zredukujte na tretinu. Zalejte vývarom a zvarte na polovicu. Dochuťte soľou a korením, ak je treba. Vmiešajte maslo.
- Kačicu podávajte s pečenými zemiakmi preliate pomarančovou omáčkou.