Kačica na pomarančoch

Kačica na pomarančoch

Tradičnú úpravu vo Francúzsku môžete skúsiť aj vy doma. Svieži lahodný pokrm.

Ingrediencie

  • kačica
  • 4 pomaranče
  • vývar (najlepšie kačacie, môže byť aj kuracie)
  • 3 lyžice cukru
  • 1 lyžica masla
  • soľ
  • korenie

Postup

  • Dva pomaranče olúpte. Šupku nakrájajte na tenké prúžky a krátko povarte, aby stratila horkosť.
  • Kačicu osoľte a okoreňte zo všetkých strán. Nezabudnite na brušnú dutinu. Vložte do nej polovicu nakrájaných kúskov pomarančovej kôry, vložte do pekáča, podlejte a pečte 15 minút na 230 °C. Potom znížte teplotu na 160 ° C a pečte cca hodinu a pol domäkka. Nechajte odpočívať.
  • Medzitým čo sa bude piecť kačica v rúre, pripravte si omáčku. Do kastrólika dajte pokrájané pomaranče zbavené šupky na kolieska, cukor az posledných dvoch pomarančov vytlačenú šťavu.
  • Zredukujte na tretinu. Zalejte vývarom a zvarte na polovicu. Dochuťte soľou a korením, ak je treba. Vmiešajte maslo.
  • Kačicu podávajte s pečenými zemiakmi preliate pomarančovou omáčkou.
Pečená kačica s pomarančovou omáčkou.
Zdroj: dashofsavory.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.