Receptov na plnky je celý rad, stačí si len vybrať. Do kačice sa vždy hodí hutnejšia a korenenejšia plnka.
Plnenú kačicu po naplnení zašijeme alebo zaistíme špáradlami a pečieme ju chrbtom dole. Počas pečenia podlievame horúcou vodou alebo vývarom.
Ingrediencie
- kačica
- soľ
- korenie
- rasca
- 3 rožky
- 100 ml mlieka
- 1 vajce
- 1 cibuľa
- muškátový orech
- hrsť žihľavy alebo špenátu
- 120 g údeného mäsa
- 3 strúčiky cesnaku
Postup
- Kačicu najlepšie deň vopred osolíme, naplníme plnkou, zaistíme ihlicami alebo zašijeme a pokmínujeme.
- Plnku si pripravíme tak, že rožky nakrájané na kocky vložíme do misy, hojne pokropíme mliekom, aby nasiakli.
- Osolíme, okoreníme, nastrúhame trochu muškátového orieška, pridáme drvený cesnak, rozšľahané vajcia, žihľavy (špenát) a na kocky nakrájané údené mäso. Rukou premiešame.
- Kačicu vložíme do pekáča, hruďou dole. Podlejeme, pridáme na mesiačiky nakrájanú cibuľu a dve hodiny pozvoľna pečieme pri 160 °C.
- Potom ju otočíme, podlejeme pokiaľ je treba a pečieme ďalšiu cca hodinu dozlatista. Po upečení je dobré nechať mäso min. 10 minút tzv spočinúť.
- Podávame tradične s chlpatou knedľou a červenou kapustou.