Pre milovníkov jahodových dezertov sme pripravili skvelý recept na rezy s jahodami. Nezostane ani kúsok!
Ingrediencie
- 200 g polohrubej múky
- 3/4 kg jahôd na plátky
- 200 g cukru
- 5 vajec
- 5 lyžíc oleja
- prášok do pečiva
Ingrediencie na krém
- smotana na šľahanie
- stužovač šľahačky
- 120 g tvarohu
Ingrediencie na želé
- 400 g jahôd
- 6 plátkov želatíny
- 3 lyžice cukru
Postup
- Vyšľaháme cukor so žĺtkami a pridáme olej, kávu a múku s kypriacim práškom.
- Vmiešame sneh z bielkov.
- Dáme piecť do vyhriatej rúry, pečieme 40 minút pri 175 ºC.
- Smotanu vyšľaháme so stužovačom a tvaroh vmiešame.
- Korpus potrieme krémom.
- Plátky želatíny vložíme do misky, zalejeme studenou vodou a necháme aspoň 10 minút stáť, kým želatína nenapučí
- Asi 2/3 očistených jahôd vložíme do mixéra, pridáme cukor a spoločne rozmixujeme na hladký krém.
- Napučanú želatínu vytlačíme a vložíme do šálky, ktorú zakryjeme fóliou, postavíme do mikrovlnnej rúry, želatínu opatrne, pri nižšom výkone rúry, necháme rozpustiť, potom ju ihneď primiešame k rozmixovaným jahodám.
- Zvyšné jahody nakrájame na plátky a rozdelíme ich do štyroch vychladených hlbokých tanierov, pohárov alebo misiek, zalejeme ich pripraveným jahodovým želé a necháme trošku stuhnúť v chladničke, potom poukladáme na múčnik.
- Uchovávame v chladničke maximálne 24 hodín.
Zachutnal vám tento dezert? Inšpirujte sa našimi 6 receptami na kokosové rezy .