Jahodové rezy k Veľkej noci

Jahodové rezy k Veľkej noci

Pre milovníkov jahodových dezertov sme pripravili skvelý recept na rezy s jahodami. Nezostane ani kúsok!

Ingrediencie

  • 200 g polohrubej múky
  • 3/4 kg jahôd na plátky
  • 200 g cukru
  • 5 vajec
  • 5 lyžíc oleja
  • prášok do pečiva

Ingrediencie na krém

  • smotana na šľahanie
  • stužovač šľahačky
  • 120 g tvarohu

Ingrediencie na želé

  • 400 g jahôd
  • 6 plátkov želatíny
  • 3 lyžice cukru

Postup

  • Vyšľaháme cukor so žĺtkami a pridáme olej, kávu a múku s kypriacim práškom.
  • Vmiešame sneh z bielkov.
  • Dáme piecť do vyhriatej rúry, pečieme 40 minút pri 175 ºC.
  • Smotanu vyšľaháme so stužovačom a tvaroh vmiešame.
  • Korpus potrieme krémom.
  • Plátky želatíny vložíme do misky, zalejeme studenou vodou a necháme aspoň 10 minút stáť, kým želatína nenapučí
  • Asi 2/3 očistených jahôd vložíme do mixéra, pridáme cukor a spoločne rozmixujeme na hladký krém.
  • Napučanú želatínu vytlačíme a vložíme do šálky, ktorú zakryjeme fóliou, postavíme do mikrovlnnej rúry, želatínu opatrne, pri nižšom výkone rúry, necháme rozpustiť, potom ju ihneď primiešame k rozmixovaným jahodám.
  • Zvyšné jahody nakrájame na plátky a rozdelíme ich do štyroch vychladených hlbokých tanierov, pohárov alebo misiek, zalejeme ich pripraveným jahodovým želé a necháme trošku stuhnúť v chladničke, potom poukladáme na múčnik.
  • Uchovávame v chladničke maximálne 24 hodín.
Recept na jahodové sladké rezy

Zachutnal vám tento dezert? Inšpirujte sa našimi 6 receptami na kokosové rezy .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.