Po tejto dobrote po vás všetci budú chcieť recept! Pokiaľ milujete karamel, sú tieto rezy tými pravými pre vás.
Ingrediencie na cesto
- 200 g polohrubej múky
- 200 g cukru
- 1 hrnček strúhaných jabĺk
- 5 ks vajec
- 4-5 PL oleja
- 5 PL mlieka
- kypriaci prášok
Ingrediencie na krém
- 3 lyžice kyslej smotany
- téglik smotany na šľahanie
- vanilkový cukor
Ingrediencie na karamel
- 1 Salko
- 50 g masla
Postup
- Maslo, cukor a žĺtky vymiešame po peny. Pridáme mlieko, múku s kypriacim práškom a tuhý sneh z bielkov.
- Cesto nalejeme na plech a pečieme 40 minút pri 180 ºC.
- Zo smotany a kyslej smotany vyšľaháme biely krém.
- Karamel pripravíme tak, že konzervu salka varíme ponorenú vo vode asi 2 hodiny. Po vychladnutí vyšľaháme s maslom.
- Po vychladnutí korpus horizontálne rozrežeme a spojíme vrstvou bieleho krému.
- Vršok dozdobíme karamelom.
- Dáme do chladničky vychladiť na 2 hodiny.